VDK e.V. ifjusági táborok:
http://www.andrassyuni.eu/hu/kutatas/young-citizens-danube-network/projektek/jelentkezes-workcamp.html
(További táborok Ausztriában (Bécsben és Mauthausenben) és Magyarországon (Dunaharaszti))

Kontaktdaten:
camp@ycdn.eu (Részletes nformáció a jelentkezésről és a jelentkezés menetéről)

További informació:
E-mail: camp©ycdn.eu, Telefon: 06 30 714 6868
Fogadóóra: megbeszélés szerint az Andrássy Egyetemen (Budapest 1088, Pollack Mihály Tér 3). Segítség az online jelentkezés kitöltésében, előleg befizetése, részletek a táborral kapcsolatban.Idén február 17-19-én rendezik meg a müncheni biztonságpolitikai konferenciát. A legmeghatározóbb globális védelmi fórumon részt vevő magyar delegációt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter vezeti.

E hét péntektől vasárnapig tartják Münchenben a nagy hagyományokra visszatekintő müncheni biztonságpolitikai konferenciát (Munich Security Conference – MSC). Az idén már 53. alkalommal, évente megrendezett esemény az elmúlt évtizedek során a legmeghatározóbb globális biztonságpolitikai fórummá vált, amelynek célja a legnagyobb horderejű kül- és biztonságpolitikai kihívások megvitatása a világ vezető döntéshozói részvételével.

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására - közölte az uniós parlament sajtószolgálata február 16-án, csütörtökön.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az Irakból és Szíriából visszaérkező külföldi harcosok és az önálló támadásokra készülő terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében olyan új terrorellenes szabályokat fogadott el, amelyek már az előkészületeket is büntetnék.

Tél-közepi találkozó Gentben

Dátum: 2017. febr. 17. p, 01:20 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) február első napjaiban rendezte meg szokásos téli konferenciáját, ezúttal – a szokásos Brüsszeli helyszíntől eltérően – a belgiumi Gent városában. A helyszínváltozás oka, hogy jelenleg is folyik a NATO szervezeti elemeinek költözése az új, korszerű székházba (amely egyébként a régi központtal szemben, az út másik oldalán található), így nem került sor a szokásos közös NATO Tartalék Erők Tanácsa (NRFC) – CIOR napra, amikor a tartalékosok civil szervezetei találkozhatnak saját és más nemzetek hivatalos katonai képviselőivel is.

20170214_cior_001.jpg
A CIOR és a CIOMR téli találkozójának résztvevői


Hétköznapi Honvédelem, hatoscsatorna

Téma: A MATASZ TEVÉKENYSÉGE
Műsorvezető: Mihályi Attila
Vendégek:
Széles Ernő, ny. dandártábornok, elnök, MATASZ
Jásdi Balázs, tagozatvezető, MATASZ
Napjaink folyamatosan változó világában is a régi értékek, így a bajtársiasság, a bátorság, az önfeláldozás, a közösségért való kiállás a legfőbb katonai erények – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 14-én, Budapesten, a haderő éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén. A rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitotta meg.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartották kedden a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletét. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Áder János köztársasági elnök. A biztonság iránti vágy kezdetektől fogva elválaszthatatlan az embertől, és a közös biztonság minden létező közösség létezésének és túlélésének alapja – fogalmazott az államfő. A biztonságot az ember teremti meg, ráadásul folyamatosan dolgozni kell érte. Minden magyar állampolgár tehet azért, hogy biztonságban éljünk, a legnagyobb felelősség azonban azokra hárul, akiknek a biztonság megóvása a hivatása – szögezte le Áder János.A Szilva Termál és Wellness-fürdőben találkozott két egyesület képviselője abból a célból, hogy a közeljövőben létrejövő együttműködésük részleteit pontosítsák.

Dankó László a Honvédsuli Egyesület programvezetője és Iván János a bejegyzésre váró Veterán Sport és Harcművész Egyesület vezetője megegyezett abban, hogy az elmúlt évtized külön-külön összegyűlt tapasztalati tőkéjüket összehangolva közösen lépjenek fel a honvédelmi sportok népszerűsítéséért.

20170205_honvedsulis_.jpgHétköznapi Honvédelem, hatoscsatorna: Magyar Tartalékosok Szövetsége

Beszélgetés Széles Ernővel, a MATASZ elnökével.
Műsorvezető: Mihályi AttilaBiztonság nélkül nincs szabadság

Dátum: 2017. febr. 09. cs, 05:34 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

"Az európai értékek védelmének magva a V4-ek együttműködése lesz

Nem tört ki világbéke, sőt a régi típusú konfliktusok mellett új típusú feszültségek keletkeztek, elég ha csak a migrációs válságra és a terrorizmusra gondolunk. Felértékelődtek a hadseregek, így a mi honvédségünk is, amelyben jelentős fejlesztések indultak, s a jövőben nemcsak hivatásos erőink, de önkéntes területvédelmi egységeink is lesznek. E fejlesztésekről beszélgettünk Simicskó István honvédelmi miniszterrel."
(Demokrata)

20170201_demokratacikk_1_k.jpg20170201_demokratacikk_2_k.jpg20170201_demokratacikk_3_k.jpgTájékoztatjuk MATASZ tagjainkat és honlapunk látogatóit, hogy a közelmúltban alakult MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságról ad tájékoztatást a szervezet parancsnoka a Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem keretén belül: „A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága /MH HFKP/, és amivé” címmel.

Helyszín: STEFÁNIA PALOTA, Honvéd Kulturális Központ, Gobelin terem,
1143 Budapest, Stefánia út,34-36.


Időpont: 2017. február 16. 17:00 - 18:00

Előadó: Takács Attila dandártábornok, parancsnok

A védelmi rendszereket érő kihívások mára megkövetelik az operatív és a stratégiai célok folyamatos alakítását. Ahhoz, hogy a változó biztonsági környezethez kellő gyorsasággal tudjunk alkalmazkodni, a kellő mennyiségű és minőségű információ, valamint a modern védelmi kapacitások mellett elengedhetetlen az állandó stratégiai elemzés, az új nézőpontok kifejlesztése. Ennek érdekében nemrég megalakult az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP). Az új szervezet létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy egy kézben összpontosuljon, ezáltal hatékonyabbá váljon a toborzás, valamint kidolgozza, kialakítsa és felügyelje a területi alapon szerveződő önkéntes tartalékos rendszert. A szervezet bővebb feladatkörét és a jövőbeli szerepét ismerhetik meg az érdeklődők az előadó jóvoltából.

A belépés díjtalan!


Oldal:  1 2 3 ...... 24 25 26