Miniszteri és vezérkar főnöki köszöntőlevél

Dátum: 2018. okt. 04. cs, 09:59 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Miniszteri és vezérkar főnöki köszöntőlevél a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából:

20181004_koszonolevel_nk.jpg


Védelempolitikai szinten leszögezhető, hogy napjainkban olyan jelenségek történnek környezetünkben, olyan instabilitási tényezők azonosíthatók, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül – jelentette ki dr. Kassai Károly ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibervédelmi Központ vezetője az InfoTér Oktatási Konferencián, október 11-én Balatonfüreden.


Több mint hatszáz tanuló és kisiskolás gyermek vett részt a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Megyei Szervezetének és a Sirályok Sport Egyesület Bátrak próbája elnevezésű ifjúsági sportnapján október 13-án, szombaton, az MH Altiszti Akadémián. A szentendrei laktanyában Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

mb4a9914.jpg

snj_3060.jpg
Horvátországi látogatásának második napján – október 11-én, csütörtökön - dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert Zágrábban fogadta Damir Krstičević horvát védelmi miniszter. A két tárcavezető Európa és az európai népek biztonságáról tanácskozott.

„Csak még egyszer előre!” - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 15. h, 06:49 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

„Az ezred névadójának jelmondata szellemében építünk olyan Magyar Honvédséget, amelyre méltán büszkék lehetnek hazánk polgárai – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred alakulóünnepségén, október 13-án, Székesfehérváron.

16.jpg
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=t1gHYVaol0c
20181014_honvedelemhu.jpg

XIX. MATASZ – MEBSZ KUPA Szeged

Dátum: 2018. okt. 14. v, 06:41 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20181005_07_csongradm_04.jpgSzegeden került megrendezésre a XIX. MATASZ – MEBSZ Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny. A verseny fővédnöki tisztét Dr. Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter Úr vállalta. A versenyre hét ország tartalékos ejtőernyős versenyzői fogadták el meghívásunkat, így nagyon színvonalas eredményes verseny alakulhatott ki. A verseny főbírói felelősségteljes feladatát Várnagy Gyula t. alezredes Úr látta el.

A megnyitó ünnepségre 2018. október 5-én a Szegedi Repülőtéren – a verseny helyszínén –került sor. Jelen voltak és a megjelenteket köszöntötte a Fővédnök képviseletében Hornyák Erika alezredes, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős osztály vezetője, Zakar Péter Úr, a Megyei Kormányhivatal Igazgatója, Széles Ernő ny dandártábornok a MATASZ elnöke, Kovács Imre ny. alezredes, Sándor Tibor t I.o. kapitány a Szerb Tartalékos Katonai Elöljárók Szövetsége képviselői, a Német Tartalékosok Szövetsége Közép Frankföldi vezetőségének képviseletében Reinhardt Gernand t. őrnagy, akivel kétoldalú megbeszélést is folytattunk. Jelen voltak a védnökséget vállat együttműködő katonai szervezetek képviselői, a 2.sz. Toborzó és Érdekvédelmi központ és az MH. 5. Bocskai dandár Hódmezővásárhelyi kijelölt részlegeinek, a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc mü. ezrede kijelölt részlegei és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi zenekar, amely térzenével és színvonalas közreműködésével kellemes, szép, színvonalas keretet biztosított a rendezvénynek.

Magyar-német találkozó

Dátum: 2018. okt. 13. szo, 09:43 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A XIX. EJE verseny nyitó ünnepségén a ruzsai klubunk vendégeként jelen volt Reinhardt Gernadt t. őrnagy a Középfrankföldi tartalékosok korábbi elnöke. A német vezető a Grosshaslach-i tartalékosok képviseletében rövid megbeszélést folytatott - Széles Ernő ny. dandártábornok MATASZ Elnök Úr jelenlétében - Fróman Gábor t. mk. őrnagy megyei elnökkel.

A béketeremtést gyakorolták - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 13. szo, 09:40 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Kétnapos zárógyakorlattal ér véget a 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A háromhetes felkészítés résztvevői október 10-én és 11-én bizonyították a felkészültségüket.

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Y6o9fW6NtNY
20181012_honvedelemhu.jpg
 
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112858_a_beketeremtest_gyakoroltak
Képek:
A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata
A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 1A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 2A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 3A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 4


Együttműködési megállapodás aláírásával kötelezte el magát a Honvédelmi Minisztérium és a Szent István Egyetem a már eddig is kiváló közös munka fenntartása és továbbfejlesztése mellett október 12-én, pénteken. Az oktatási intézmény gödöllői székhelyén Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, dr. Tőzsér János rektor és Magyar Ferenc egyetemi kancellár látták el kézjegyükkel az okiratot.
snj_9139.jpg
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=2-AFQvyU-tE
20181013_honvedelemhu.jpg


Európában meg kell őrizni az európai nép értékeit és kultúráját, valamint őrizni kell az európai országok érdekeit is - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MTI-nek október 10-én, szerdán késő este Zágrábban. A tárcavezető Damir Krsticevic horvát védelmi miniszter meghívására kétnapos hivatalos látogatásra érkezett a horvát fővárosba.

snj_8337.jpg

Határokon át menetelt a MATASZ

Dátum: 2018. okt. 13. szo, 09:25 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ bajor partnerszervezetének elnöke meghívására vett részt a 24. Három Ország Két Nap elnevezésű nemzetközi menetgyakorlaton (DLZM) a Berlinben már bizonyított csapat, legalábbis annak egy része. Dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes, dr. Szaló Péter t. őrnagy, Joó Péter t. főtörzsőrmester, valamint Buzás Árpád MATASZ tag jól összeszokott csapatát ezúttal a menetet már korábban teljesítő Bujtás Róbert hagyományőrző, valamint Baczoni Tamás őrnagy, a HIM munkatársa egészítette ki. Szintén indított csapatot a MATASZ veszprémi szervezete.
20181006_07_matasz_01.jpg


Titkok, kalandok, találkozások, rendhagyó beszélgetés Schäffer Erzsébet írónővel.

Időpont: 2018. október 25. (csütörtök) 14:00

Helyszín: Honvédelmi Minisztérium - 1055 Budapest, Balaton u. 7-11. A. épület 3/342.
A beszélgetés házigazdája: Szabóné Szabó Andrea alezredes, mb. osztályvezető

Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi telefonszámokon szíveskedjen jelezni, legkésőbb 2018. október 24-ig:
MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság
Tudományos Szakkönyvtár
HM telefon: 21-465; 22-358; 22-211
Városi telefon: (1) 474-14-17

2018. 10. 06-án Baján a közösségi élet ápolására gyűltek össze a 108. Gépesített Lövészezred Baráti Kör tagjai. Megemlékeztek az október 6-i eseményekről, értékelték a közösség elvégzett feladatait. Ezen a rendezvényen részt vett Szabó János ny.ezds. MATASZ Bács-Kiskun megyei elnöke is, aki tolmácsolta az országos elnök jókívánságait.
 

Külön tájékoztatta a résztvevőket a MATASZ megyei szervezeteinek jövőbeni feladatairól, a MATASZ városi/települési szervezetei megújulásának szükségességéről, a járási tartalékos századok önkéntes tartalékosaival való kapcsolattartás fontosságára: a jövőben minden szinten bátrabban kell építkezni az ÖMT-ÖTT tagokra, valamint a katonai élet iránt érdeklődő polgári lakosságra, diákokra. Szükséges megszervezni a tapasztalt, idősebb volt katonabajtársaink felkérését, hogy belépve a MATASZ szervezeteibe, aktívan adják át katonai ismereteiket a fiatalabb nemzedék tagjainak, a társadalom azon tagjainak, akik érdeklődnek a honvédelem ügye iránt.

 20181006_bacskiskunm.jpg


Német tartalékosok Veszprémben

Dátum: 2018. okt. 11. cs, 09:00 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180928_30_veszpremm_04.jpgA német-magyar tartalékos katonai kapcsolatok erősítését szolgálta az a három napos veszprémi látogatás, amelyen Felső-Bajor tartomány tartalékos katonai vezetők vettek részt.
 
Christian Kirchdorfer tartalékos alezredes vezetésével szeptember 28-30 között három főből álló német tartalékos delegáció látogatott Veszprémbe. A vendégeket Simon-Jójárt Sándor, a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének elnöke a veszprémi toborzó irodán fogadta. A két tartalékos szervezet vezetője a találkozás során kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt időszakban végrehajtott feladatokról, a rendszerben lévő katonai szervezetekhez való kapcsolatokról.

Oldal:  1 2 3 ...... 54 55 56