A sport erőt ad az élet küzdelmeihez - emelte ki a honvédelmi miniszter a "Futás a békéért" elnevezésű rendezvény megnyitóján pénteken, Budapesten.


Simicskó István hangsúlyozta: az életet kellő tartalommal, hitvallással kell megélni, a különböző sportok pedig - mint például a futás, a dzsúdó, a vívás - mind teljesebbé teszik azt. Úgy fogalmazott: aki "szereti a sportot, rossz ember nem lehet".

 
Fotó: HM

Közös a cél - honvedelem.hu

Dátum: 2018. febr. 20. k, 10:47 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Kihelyezett testületi ülést tartott február 15-én, Szolnokon a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) országos elnöksége. A Honvédelmi Sportszövetség valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) képviselőivel kibővített értekezlet résztvevőinek levélben kívánt eredményes munkát Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

ximg_4444.jpg

Az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete – MEBSZ tagja – ötödik éve szervezi az Ejtőernyős Honvédelmi Öttusa versenyt és felkészít a versenyre.

A verseny fővédnöke: Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter

A verseny védnöke: Hazuga Károly nyugállományú altábornagy BEOSZ elnök; Dr. habil. Boda József nb. vezérőrnagy MESZ elnök; Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy Zrinyi Kiadó; Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Helikopter Bázis parancsnoka; Sándor Tamás dandártábornok, a Magyar Honvédség 2. v Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka; Szalay Ferenc Szolnok MJV polgármestere


A verseny célja: Az általános iskola 5-6, 7-8-ig évfolyam és középiskolai évfolyamok tanulói részére, honvédelmi ismeretek átadása, katonai pálya és az önkéntes tartalékos toborzás iránti érdeklődés felkeltése valamint ejtőernyős utánpótlás feltérképezése.


A verseny helyszíne: Szolnok, MH 86 Helikopter bázis kijelölt területe.

A verseny ideje: 2018. április 11-12 (két napos)

A résztvevők beérkezése első nap 18.00 óráig. Szállás a bázis területén biztosítunk. A második nap reggelit valamint ebédet biztosítunk.


Előzetes jelentkezés 2018. február 29-ig. (Várható létszám.)

Nevezési határidő: 2018. március 19.

Az ejtoernyosokszsz©gmail.com email címen, további információk kérhetők. Előzetes jelentkezés esetén felkészülési kérdéseket, tanácsokat küldünk.


MATASZ elnökség szolnoki kihelyezett ülése

Dátum: 2018. febr. 15. cs, 07:06 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Megkezdte szerdán munkáját a MATASZ elnökség szolnoki kihelyezett ülése, amelyen a megyei elnökök mellett, a Szövetség országos tagozatainak elnökei is részt vesznek.

Az ülés fő feladat a 2017. évi beszámoló, valamint a 2018. évi Programterv és költségvetés megtárgyalása és előkészítése a március végi küldöttgyűlésre. Az elnökségi ülésen túlmenően a résztvevők megtekintik az Ejtőernyős és sorállomány történeti kiállítást, bemutatásra kerül egy lehetséges Kadét központ is.
Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Kollár Edina főtitkár tájékoztatót ad a Sportszövetség aktuális feladatairól.


Születésnapi köszöntő

Dátum: 2018. febr. 15. cs, 07:02 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Dr. Benkő Tibor vezérezredes úr, a Honvéd Vezérkar főnöke személyes hangú levélben köszöntött születésnapom alkalmából. Vezérezredes úrnak üdvözlő szavait személyesen köszöntem meg február 12.-én.

20180108_vkf_koszonolevel_k.jpgA levél kivonatát közre adom, egyben köszönöm minden MATASZ tagunknak, és a MATASZ-t támogató személyeknek, honlapunk érdeklődő látogatóinak, hogy Vezérkar főnök úr ilyen elismerően szólhatott a Szövetség híd szerepéről a társadalom és a honvédség kapcsolatának bővítésében, erősítésében.

(levél megtekintéséhez kattintson a balra látható képre, vagy IDE)


Ezúton megköszönöm mindazok jókívánságait is, akik e-mail levélben, SMS üzenetben, telefon üzenetben gratuláltak.


További eredményes szövetségi munkát kívánok minden MATASZ közösségnek, tagunknak, vezető társaimnak és a MATASZ támogatóinak!


Széles Ernő ny. dandártábornok

Magyar Tartalékosok Szövetsége

elnök„Az EGYSÉG, az összetartozás erejét kell felmutatnunk”
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.18. Doni Hősök Emléktúra, Heves megye

Dátum: 2018. febr. 15. cs, 06:49 - MATASZ Heves megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Hatvan magyar, német, olasz és francia tartalékos, valamit a Wigner és az IQ Pont katonai iskolásai, hagyományőrzők vettek részt a Doni Hősök Emléktúrán. Az 1943-ban elesett, megsebesült vagy a harcokat túlélt katonákra emlékezve ezúttal több mátraaljai települést keresnek fel a 33 km-es túrán.
Forrás: http://www.tveger.hu/2018/01/26/18-doni-hosok-emlektura/


A XVIII. Doni Hősök Emléktúra hajdúsági szakaszát január 25-27. között rendezték meg. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Kratocvhil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium játszott főszerepet a három napos menet előkészítésében és lebonyolításában.


Az iskola vezetése 2015-ben döntött az önálló menet lebonyolítása mellett, mivel oktatási intézményként hagyományosan jó kapcsolatot ápoltak Debrecen, illetve a környező hajdúvárosok önkormányzatainak vezetésével, valamint az intézmény logisztikai ellátását biztosító MH 5. Bocskai István Lövészdandárral.

Amikor felmerült, hogy a Doni Hősök Emléktúra már nem egy nagy alegységből, hanem több menetszakaszból fog állni, a honvéd középiskola azonnal az önálló szakasz szervezése mellett döntött.

egyeb_hirek.png2018. 01. 25-28.
XVIII. Doni Hősök Emléktúra részletes Heves megyei programja - útvonalterv ide kattintva

TV Eger, Stúdió – 1. rész, beszélgetés Munkácsi Sándorral a 2018. 01. 25-28. között megrendezésre kerülő emléktúrával kapcsolatban:Videó forrása: http://www.tveger.hu/2018/01/22/studio-1-resz-2018-01-22/


20180118_20_csattimsz_1.jpgSikeresen teljesítették a 18. Doni Hősök Emléktúra eseménysorozat 4. menetszakaszát. E szakaszt a Csatti menetszázadban a MATASZ Hagyományőrző Tagozat, Füzéri Határvadászok, Fejér és Veszprém megyei MATASZ tagok, két cseh tartalékos, aktív-tartalékos és nyugállományú katonák, középiskolás diákok valamint civil vendégek - ötven fővel- teljesítették január 18.-a és 20.-a között. Muladi Norbert ÖTT tartalékos - a MATASZ hagyományőrzője- immáron nem hagyományőrzőként, hanem önkéntes területvédelmi tartalékosként teljesítette a túrát!

Hagyományőrző tagozat - 2018. 01. 12. - A Doni áttörés 75. évfordulójára emlékeztünk Sopronban és környékénJanuár 12.-én a nap folyamán két gimnáziumban került sor rendhagyó történelemórára a témával kapcsolatban. Mindkét helyen történészek tartottak előadást, mely közben korhű ruházatba öltözött hagyományőrzőink mutatták be a diákoknak a magyar katonák akkori ruházatát. Az este folyamán 17 órakor Sopronban majd 18 órakor Lövőn a megemlékezéseken álltunk díszőrséget.

20180113_koroshir_nagyzoltan.jpg
A kegyelet és tisztelgés útja

Ismét megrendezésre került a Doni emléktúra


Nagy Zoltán

Körös Hírcentrum, 2018. január 13. (Szombat)


Forrás: http://www.koroshircentrum.hu/2475-A-kegyelet-es-tisztelges-utja


Kattintson az alábbi képre:

20180113_koroshir_nagyzoltan_2.jpg20180113_hagyortag_01.jpgKarancsberény – Karancskeszi, 2018. január 13

Az idén 6. alkalommal rendezi meg a Honvédsuli Kadét Program „Emlékmenet a Doni Hősökért” c. rendezvényét, mely része a 18. országos „Doni Hősök Emléktúrának. A kadétok és a részt venni szándékozók három szakaszban teljesíthetik a 160 km-es távot. Az első szakaszt a Honvédsuli „Nógrád” menetszázada 2018. január 13.-án hajtotta végre Karancsberény - Karancslapujtő-Karancskeszi útvonalon 50 fő részvételével. A menetszázadban mintegy 30 fővel a Honvédsuli katonai hagyományőrzői, kadétjai meneteltek, Szabolcs-Sz-B. megyéből, és Budapestről, de itt voltak még parancsnokuk vezetésével a Nógrád megyei Önkéntes Területvédelmi Tartalékosok 6 fővel, a helyi rendezvény társszervezője a Kopóbérci Palócok Hagyományőrző Egyesülete Oravecz Zoltán vezetésével, a MATASZ Nógrád megyei szervezetének vezetője, valamint meghívott vendégek, és helyi lakosok.

A menet során érintett települések háborús emlékműveinél végrehajtott megemlékezések, és koszorú elhelyezések után Karancskeszi Önkormányzata vendégül látta a meneten résztvevő állományt, egy tányér igazán jól sikerül szarvas gulyással, amit egy kulturális emlékest követett, amit megtisztelt jelenlétével a Nógrád megyei közgyűlés elnöke, mint a helyi rendezvény fővédnöke. Az emlékest tartalmas programját, mely beszédekből, visszaemlékezésekből, és asszonykórusok műsorából ált színesítette a Honvédsuli „Pengetőcske” citerazenekara is előadásával.

A megemlékezés sorozat folytatódik Szabolcs-Sz-B. megyében a 2. 100 km-es szakasszal a „Szabolcs” menetszázad végrehajtásában.

Dicsőség a Hősöknek!

Hagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázad
Hagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázadHagyományőrző tagozat - 2018.01.13. - Beszámoló Honvédsuli „Nógrád” menetszázad


Immár több mint húsz éve tevékenykedik aktívan a magyar katonai hagyományőrzés világában Jásdi Balázs, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) hagyományőrző tagozatának vezetője. Közel két évtizeddel ezelőtti kezdeményezése, a Doni Hősök Emléktúra mára fogalommá vált és a nevét is országszerte (sőt, Európa több országában) ismerik. Azt azonban kevesen tudják, honnan is ered az indíttatása, hogy tisztelegjen a hősök előtt.

Jásdi Balázs - saját bevallása szerint - már egészen kicsi gyermekkora óta érdeklődik a „katonai dolgok” iránt, de, számára is különös módon, mindig csak a múltbéli hadseregek és azok katonáinak története vonzotta, a modern hadviselés iránti érdeklődést meghagyta másoknak.
Oldal:  1 2 3 ...... 39 40 41