2015. október 3. Toborzó Nap, EchoTV

Dátum: 2015. okt. 06. k, 08:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


"Híd a haderő és a társadalom között"

Dátum: 2015. okt. 05. h, 10:23 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Országos lőversenyt, toborzónapot és koszorúzást szervezett a magyar tartalékosok napja alkalmából Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián október 3-án, szombaton a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ). A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.


"A MATASZ elnöke az állománygyűlésen tartott beszédében kiemelte, hogy 2001. július 14., a szövetség létrehozása óta sok idő telt el. Ezt a tizennégy évet végigkísérte a szövetség azon törekvése, hogy hidat képezzen a honvédség és a társadalom között - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Bozó Tibor dandártábornok ismertette dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének köszöntő levelét.


„A vezérezredes kéri a MATASZ támogatását, hogy keressük az utakat a fiatalokhoz. Már az általános iskolában meg kell teremteni a feltételeket, hogy a gyerekek az alapokat játékos formában megkapják, hogy a későbbiekben legyen kedvük ehhez a szervezethez kapcsolódni. Emellett a vezérezredes nagyon szépen köszöni a szövetség munkáját és a továbbiakban is számít önökre” – tolmácsolta a dandártábornok a Honvéd Vezérkar főnök gondolatait. Az állománygyűlés végén elismeréseket adtak át a legeredményesebb MATASZ-tagoknak."

 

Teljes cikk elérhető a honvedelem.hu oldalon fotókkal együtt:

http://www.honvedelem.hu/cikk/53400_hid_a_hadero_es_a_tarsadalom_kozott

 

 


„Tartalék nélkül nincs haderő”

Dátum: 2015. okt. 03. szo, 10:17 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A nemzeti és a tartalékos haderő együtt, keretbe foglalva adják az ország teljes védelmét – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton a szentendrei altiszti akadémián, a magyar tartalékosok napja alkalmából tartott ünnepségen.

Kun Szabó István köszönetet mondott a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz), amely segíti az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztését. Hozzátette: napjaink eseményeivel beigazolódott, hogy „tartalék nélkül nincs haderő", s ez a jelenre és a jövőre nézve is megerősíti, hogy szükség van egy ütőképes tartalékos szövetségre is.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Matasz elnöke beszédében elmondta: számos Matasz-tag már korábban jelezte, hogy részt vennének a migrációs helyzet kezelésében. Jelezte, a szövetség készen áll arra, hogy igény esetén szervezetten is részt vegyen a határvédelmi feladatokban.

 

Forrás: mno.hu/belfold/tartalek-nelkul-nincs-hadero-1307346


Tartalékos katonákat toboroz a honvédség

Dátum: 2015. szept. 30. sze, 10:15 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A bevándorlás lesz az egyik fő témája a tartalékos toborzónapnak, melyen lőversennyel, katonai bemutatókkal csábítják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a honvédséghez. Szentendrén a magyar tartalékosok napjáról is megemlékeznek.

A szentendrei altiszti akadémián délelőtt a Matasz elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nyitja meg a rendezvényt. Később Menekültügyi kérdés Magyarországon és az EU-ban – Jelen és jövő címmel tart előadást Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi és európai tanulmányok karának dékánja, biztonságpolitikai szakértő, valamint Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.


A délután két óráig tartó rendezvényen fellépnek katonai hagyományőrzők, lesz ejtőernyős bemutató és airsoftlövészet is. A délutáni ünnepségen megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát.


A tartalékosok szövetsége meghívójában azt hangsúlyozta: céljuk, hogy bemutassák a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és más érdeklődőknek a Matasz és a Magyar Honvédség feladatait.


Hivatalosan október 4. a magyar tartalékosok napja, mivel 1848-ban ezen a napon mondta el Kossuth Lajos híressé vált szegedi toborzóbeszédét: „Látván a haza veszedelmét, zászlót ragadtam a kezembe, s megesküdtem, hogy addig nem nyugszom, szegény fejemet nyugalomra nem hajtom, míg az elárult haza fiait szabadságának megmentésére, annak árulói ellen zászlóm alá nem gyűjtöm.”


(Forrás: MTI, 168 Óra Online)


2015. szeptember 26. Pomáz város napja

Dátum: 2015. szept. 22. k, 10:27 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

MEGHÍVÓ
Pomáz város napja
2015. szeptember 26.

Programjaink:
Hagyományőrzők bemutatója
Airsoft lövészet
Főzőverseny közös ebéddel

A MATASZ Pest Megyei és Fővárosi Szervezetei a MATASZ Hagyományőrző és Önkéntes Műveleti Tartalékos Tagozatával közösen bemutatkozó programokat szervez a Pomáz város napja rendezvényen, melyre tisztelettel meghívjuk.

20150926_pomaz_k.jpg

2015. október 3. 10.00-14.00. Szentendre, Toborzó Nap

Dátum: 2015. szept. 17. cs, 02:15 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tisztelettel meghívjuk a Tartalékosok Napján a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közös rendezésében tartandó Pest-megyei „TOBORZÓ NAPRA”

Célunk, hogy bemutassuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, valamint az érdeklődő civil lakosságnak a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Magyar Honvédség feladatait, bemutatók segítségével megismertessük az egyes részterületek munkáját és az alkalmazott technikai eszközöket.

TOBORZÓ NAP
2015. október 3-án, szombaton 10.00–14.00 óra.
Szentendre, MH Altiszti Akadémia Sportközpont

Tervezett program
10.00 Megnyitó
10.10 Katonai közelharc és kézitusa bemutató
11.00 Biztonságpolitikai tájékoztató az Altiszti Akadémián ‣ Menekült kérdés Magyarországon és az EU-ban ‣ Jelen és jövő
‣ Előadók: Tálas Péter, biztonságpolitikai szakértő
Orbán Balázs, Migrációkutató Intézet főigazgatója
‣ Ejtőernyős bemutató
Folyamatosan látogatható helyszínek
‣ Katonai hagyományőrzők
‣ Honvédség „Toborzó iroda”
‣ Katonai bemutatók
‣ Airsoft lövészet

Plakát letöltése

20151003_toborzonap.jpgmatasz_logo.pngMATASZ tagok részére

Tisztelettel meghívom Önt, vagy képviselőjét

A Magyar Tartalékosok Napja és a
Szövetség megalakulásának
14. évfordulója alkalmából szervezett
ünnepi rendezvényére

Helye: Szentendre, Altiszti Akadémia
Koszorúzás: parancsnoki épület aula
Ünnepség: Művelődési Központ Kamara Terem

Ideje: 2015. október 03. 16.00 óra
Visszajelzési határidő: szeptember 21.
Bővebben a Tovább-ra kattintva...

Oldal:  1 2 3 4