Befejeződött az MFO Misszió a magyarok számára

Dátum: 2015. máj. 06. sze, 10:21 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20150421_bp_mfo_misszio_02_k.jpgA Multinacionális Erők és Megfigyelők /Multinationale Force and Observers/, közismert nevén az „MFO misszió” 20 éves küldetés teljesítésével a magyar résztvevők számára befejeződött.

A Honvédelmi Minisztériumban tartott visszafogadó és egyben misszió záró rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Benkő Tibor vezérezredes, vezérkarfőnök köszöntötte a résztvevőket. (április 21-én) A belügyminiszteri, honvédelmi miniszteri, vezérkarfőnöki, összhaderőnemi parancsnoki elismerések is igazolták a misszióban résztvevők helyállását.20150417_osszhadnmp_001_k.jpg
A hét elején Szalai-Bobrovniczki Kristóf t. százados, a MATASZ elnöke látogatást tett, Széles Ernő ny. dandártábornok, a MATASZ Missziós Tagozatának elnöke kíséretében, az Összhaderőnemi Parancsnokságon Székesfehérvár helyőrségben.Túl az első lépéseken.

Dátum: 2015. febr. 24. k, 10:04 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ új elnöke irányításával megtartotta első ülését, a most már teljes létszámban működő elnökség. Kérésének megfelelően az elnökségi tagok és a tagozatok egy része szóban is kiegészítette beszámolóját az eddig elvégzett munkáról, mely már a 2014. évi évértékelő előkészítésének szerves része.

201502_elnoksegi_01.jpg

Bemutatkozás, önéletrajz

Dátum: 2015. febr. 10. k, 11:35 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

 thumb__h_20150210_szalay_bobrovniczky_k.jpg_h_20150125_dr_toth_gergely_szds.jpg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados elnök, és
dr. Tóth Gergely százados elnökségi tag bemutatkozása, önéletrajza."A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett."

Tudósítás a küldöttgyűlésről

Dátum: 2015. febr. 09. h, 02:11 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Honvéd Kulturális Központ Gobelin terme adott otthont a MATASZ 2015. január 31-re összehívott rendkívüli küldöttgyűlésének. Reggel nyolc órától egymás után érkeztek a megyei szervezetek küldöttei.

A küldöttgyűlés megválasztotta a MATASZ elnökének Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados urat, elnökségi tagnak Dr. Tóth Gergely százados urat, az Ellenőrző Bizottság elnökének Dr. Bíró Ferenc nyá. őrnagy urat, tagjainak pedig Karáné Rózsa Ágnes t. százados asszonyt és Béres Ferenc nyá. őrnagy urat.

Új elnököt választottak a tartalékosok

Dátum: 2015. febr. 04. sze, 02:00 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

„Kétfajta embertípus van: az egyik, aki tartalékos, a másik, aki az akar lenni” − mondta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) soron kívüli közgyűlésén január 31-én, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.

A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett.


A MATASZ elnöki teendők ellátásával megbízott alelnöke, Munkácsi Sándor t. ezredes 2015. január 27-re rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, melynek fő témája a január 31-re meghirdetett rendkívüli küldöttgyűlés előkészítésének helyzete volt. Az ülésen megvitatták az alapszabály módosítási javaslatot, melynek a megyei szervezetek elnökeinek való kiküldésére Munkácsi úr intézkedett. A mandátum vizsgáló bizottság elnöke beszámolt az eddig, a megyei szervezetektől, illetve a MATASZ tagszervezeteitől beérkezett küldöttek mandátuma visszaigazolásának helyzetéről. Az elnökség meghallgatta a jelölő bizottság elnökének jelentését a jelölések alakulásáról, melyről elektronikus úton a megyei szervezetek tájékoztatást kaptak. Az ülésen részt vett a MATASZ Fővárosi Szervezetének elnöke Benke Tamás nyá. alezredes úr, aki bemutatta az elnökségnek, a szervezetébe tartozó Szalay-Bobrovniczky Kristóf urat,  szervezetünk elnök jelöltjét és az elnökségi tagjelöltet dr. Tóth Gergely urat. Szalay úr ezt követően röviden bemutatkozott az elnökségnek.  Elmondta, hogy a jelölést szívesen vállalja, mert kötelességének érzi a haza szolgálata ügyének képviseletét, segítését. Ő maga is vállalta az aktív műveleti tartalékosi szolgálatot. Elmondta, hogy szinte az elsők között volt, aki jelentkezett erre a szolgálatra és sok értékes tapasztalattal gazdagodott, mind a tatai kiképzés, mind pedig a szerződéskötése utáni behívása és szolgálatteljesítése során. Munkájából adódóan pontos ismeretekkel rendelkezik a tartalékosi rendszerről és úgy gondolja, hogy a Magyart Tartalékosok Szövetsége a jövőben, ebben a rendszerben sokkal nagyobb szerepet kaphat. Természetesen ahhoz, hogy ez meg is valósulhasson közös akarat, és nagyfokú elhívatottság szükséges.

20150127_elnk_ules.jpg

Dr. Tóth Gergely  szds. úr már a korábbi években is aktívan segítette a MATASZ munkáját, elegendő az, ha csak visszaemlékezünk arra, hogy a korábbi alapszabály elkészítésében oroszlánrészt vállalt.

Munkácsi úr a MATASZ képviseletében részt vett a HM 2015. évi feladatszabó értekezletén, melyről röviden beszámolt, de erről bővebben a küldöttgyűlésen kíván majd a tagságnak tájékoztatást adni.

Az elnökségi ülés Jásdi Balázs úrnak, a XV. Doni túra tapasztalatairól szóló beszámolójával zárult. A Doni túráról bővebben honlapunkon és a honvédelem.hu oldalon lehet olvasni.


Oldal:  1 2