20170820_veszpremm_001.jpgBalatonfűzfő és környékén letöltött tizenkilenc év lelkészi szolgálat után Zala megyében folytatja küldetését Szécsi Ferenc tábori lelkész.

Szécsi Ferenc kisegítő tábori lelkész a veszprémi várban található Szent Imre helyőrségi templomban Szent István király tiszteletére celebrált ünnepi misén köszönt el Veszprém katonáitól. Az atya áldozatos tevékenységének köszönhető az, hogy a veszprémi helyőrségben szolgálatot teljesítő katonákat a piarista templom érseki hozzájárulással befogadta és hely adott az rendszeres egyházi rendezvényeik – szentmisék, esküvők, keresztelések – megtartásának.

Tiszteletet az elődöknek

Dátum: 2017. aug. 21. h, 06:38 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170815_veszpremm_001.jpgKözponti ünnepség keretében kedden emlékeztek meg Veszprémben a Légierő Haderőnem és a Repülő Fegyvernem Napjáról.

Az ünnepség a Táborállás parkban található Repülő Emlékműnél kezdődött, ahol Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész mondott imát, a hősi halált halt magyar katonai repülők lelki üdvéért. Köszönetet mondott azoknak a hősöknek, akik a legdrágábbat az életüket áldozták a magyar hazáért és megteremtették az alapját a magyar katonai repülésnek.


A kánikulát is legyőztük!

Dátum: 2017. aug. 08. k, 05:45 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170804_pestm_006.jpgA hőségriadó sem tudta elriasztani a MATASZ Pest Megyei és Fővárosi Szervezetei tagjait az augusztus 04-re, a Szentendrei Honvéd Kossuth Lövész Klub lőterére meghirdetett lövészettől. A több hónapos szünet után végre ismét lőállásba állhattak tagjaink, ugyanis befejeződtek az alapvető átalakítási munkálatok és a szükséges engedélyek is a rendelkezésre állnak a lövészetek lebonyolításához.

Ennek megfelelően, az Altiszti Akadémia Parancsnoka, Bozó Tibor dandártábornok úr is hozzájárult lövészeti programunk folytatásához, és ezzel meg is kezdtük a felkészülést a reményeink szerint immáron 4. alkalommal is megrendezésre kerülő MATASZ országos lőversenyre.Időpont és helyszín: 2017. július 21., péntek 11.00 óra
Vizsolyi református templom (3888 Vizsoly, Szent János u. 123.)

20170721_bazm_001.jpgDr. Simicskó István honvédelmi miniszter az ipari nagyjavításból visszatérő Mi-17-es szállítóhelikopterek üzembe helyezési ünnepségét követően, a szintén az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis területén megrendezett Honvédelmi Táborba is ellátogatott július 25-én, kedden.

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság eddig is évről évre megrendezte a különböző alakulatok nyári ifjúsági táborait, azonban immár második esztendeje, hogy ezeket Honvédelmi Tábor gyűjtőnéven a Magyar Honvédség égisze alatt rendezik meg.

A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban tartott gyermektáborba látogatott el dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 21-én, pénteken.

„Mi, felnőttek úgy tartjuk, hogy alkotó életünk titka, hogy meg kell tudnunk őrizni a gyermeki szellemiségünket” − mondta köszöntőjében dr. Simicskó István, aki hozzátette: a tábor a barátságról, a sportról, a kikapcsolódásról és a szórakozásról szól, de közben a fiatalok erősödnek, fejlődnek és közösséggé formálódnak, ami a felnőttek számára nagy öröm.


Hazatért az Isonzó Expressz

Dátum: 2017. júl. 31. h, 09:11 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Harmadik alkalommal is sikerrel zárult az Isonzó Expressz ötnapos programsorozata. A különvonat utasai az egykori olasz és szlovén hadszínteret bejárva róhatták le tiszteletüket az első világháborúban életüket vesztett hősi halottak emléke előtt, megismerve a régi katonanótákból ismerősen csengő csatatereket.

Az osztrák hadtörténeti múzeum - ami az 1918 előtti időszak vonatkozásban a magyar hadtörténet egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik - minden év júliusában megrendezi a Montur und Pulverdampf (Egyenruha és lőporfüst) elnevezésű, kétnapos hagyományőrző fesztiválját.
Szent László Napi Harci Túra Pomáz, újságcikk:

20170630_pestm_c_1_k.jpg20170630_pestm_c_2_k.jpg


Szent László Napi Harci Túra Pomáz

Dátum: 2017. júl. 25. k, 07:06 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170630_pestm_0001.jpgSzokatlannak tűnő készülődésre lehettek figyelmesek június 30-án a Pomázi Szent István Király plébánia környékén lakók. Már kora reggel szorgos kezek állították fel egymás után a plébániakertben a sátrakat és a különböző foglalkoztató helyeket.

A készülődés a 937. Szent Tarzicius Cserkészcsapat tagjai részére, a MATASZ Pest Megyei Szervezete és a Pomázi Önkéntes Önkormányzati Tűzoltóság által szervezett Szent László napi harci túra program előkészületeinek szólt, melynek költségeit teljes egészében a Szent István Király Plébánia fedezte.


Köszönőlevél

Dátum: 2017. júl. 25. k, 06:05 - MATASZ Bács-Kiskun megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Örömmel osztjuk meg honlapunkon olvasóinkkal azt az elismerő és köszönő levelet, amelyet a MATASZ kapott a közelmúltban:

Dandártábornok Úr jelentem,

A Szabó János nyá. ezredes úr megbízásából csatoltan megküldöm a mai Petőfi Népében (Bács-kiskun megye legnagyobb példányszámú napilapja) megjelent cikk szöveges anyagát. Elérhető itt:
https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mar-toborozzak-az-onkentes-teruletvedelmi-tartalekosokat-939231/

Ezúton köszönöm a MATASZ területvédelmi tartalékos toborzás területén végzett támogató tevékenységét. Kiemelem Szabó János nyá. ezredes úr Bács-kiskun megyében történő lelkiismeretes, fáradhatatlan munkáját.

Tisztelettel:
Nagy Viktor alezredes
MH HFKP, Előkészítő részleg (Kecskemét)
részlegvezető20170714_bacskiskunm_01.jpg

Sajtótájékoztatóra került sor a kalocsai rádióban és televízióban. A tájékoztatón részt vett Nagy Viktor alezredes, a megyei toborzó iroda képviseletében és Szabó János nyá. ezredes, a MATASZ Bács-Kiskun megyei elnöke. A sajtótájékoztató témája volt a Területvédelmi századok megalakításával kapcsolatos feladatok, információk. Az eseményről tudósítás készült az esti híradó számára is, valamint egy későbbi időpontban a teljes anyag bemutatásra kerül mind a televízióban, mind a Korona Rádióban. A Kalocsai Néplap cikkében számol be az eseményről.


Cserháti Ákos

 


Beszámoló:


A munkáltató kompenzációt kap, ha dolgozóját behívják szolgálatra
Már toborozzák az önkéntes területvédelmi tartalékosokat
Már Bács-Kiskun megyében is megkezdték az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzását. Járásonként egy századot terveznek felállítani, tagjait évente négyszer egy hétre hívják majd be, a munkáltatók kompenzációt kapnak dolgozóik távollétének idejére a Magyar Honvédségtől.Az V. Baracs-Kisapostag Repülőnap

Dátum: 2017. júl. 15. szo, 12:00 - MATASZ Fejér megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170708_fejerm_1442.jpgAz V. Baracs-Kisapostag Repülőnap megnyitójára 2017. július 8.-án került sor. A rendezvény fővédnökségét Gulyás Zoltán, az MH HFKP parancsnok helyettese és Széles Ernő ny. dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke vállalata.

20170629_0702_csongradm_013.jpg2017. június 29 – július 02.

A 2009 nyarán aláírt együttműködési – partnerségi megállapodásban foglaltak alapján, 2017. június 29.-én, a Bundeswehr Tartalékosainak Közép Frankföldi Bajtársi Szövetsége képviseletében, német tartalékos delegáció érkezett Magyarországra, a Ruzsa községben - az éves terveknek megfelelően - megrendezésre került IX. Magyar - Német Tartalékos Bajtársi Találkozóra.


A 2007. évi Großhaslachi ismerkedési és bajtársi találkozót követően, 2009. június 19.-én, ünnepélyes keretek között, a rúzsai polgármesteri hivatalban írták alá, azt az együttműködési – partnerségi megállapodást, amely alapján, 2017. június 29.-től július 02.-ig kilenc tartalékos katona érkezett Rúzsára, az ott szervezett bajtársi találkozóra. A német tarta-lékos delegációt Hans Rudelsberger, a Bundeswehr Tartalékosainak Közép Frankföldi Baj-társi Szövetsége elnöke vezette, de a német tartalékosokat elkísérte Reinhard Gernandt őrnagy, megyei elnök is.


Oldal:  1 2 3 ...... 26 27 28