2016. december 3. Mikulás Kupa, Eger TV

Dátum: 2016. dec. 09. p, 07:43 - MATASZ Heves megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

"25 csapat, több mint 120 versenyző vett részt az Mikulás Kupa Lövészversenyen a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Lenkey-s Bajtársi Egyesület rendezésében. Ahogy az már megszokott, a német tartalékos katonák idén is ajándékkal jöttek a versenyre, egy kamionra való rakomány érkezett Egerbe a már hosszú múltra tekintő bajtársi kapcsolatnak köszönhetően."
Videó a hír folytatásában.

A terepszínű egyenruhát, s hozzá az alkalomhoz illően a Mikulás piros, bojtos sapkáját viselő férfi belépett a lőállásba, majd gondosan célzott és lőtt. Százból kilencvenegy köregységet ért el.

– Volt már ennél jobb is – jegyezte meg a lőlapját elemző Ezüstszegi István, aki a Hajdú-Bihar megyei tartalékos szervezet airsoft-tagozatát képviselő csapatot erősítette az idei Mikulás-kupán.

– Tizenhárom évvel ezelőtt azzal a szándékkal rendeztük meg ezt az akkor még csak lövészetből álló versenyt – mondta Munkácsi Sándor tartalékos ezredes, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Heves Megyei Szervezetének az elnöke –, hogy egy hangulatos év végi programra invitáljuk a városban működő társ- és civil szervezetek tagjait. A Mikulás-kupa versenyszámai azóta íjászattal, csatacsillag- és kézigránátdobással, valamint honvédelmi totóval gyarapodtak. A helybeliek évről évre nagyobb létszámú táborához később más megyékből érkező csapatok is csatlakoztak, külföldi partnerkapcsolatunk révén pedig már német és francia résztvevők is vannak.

Az immár tíz éve rendszeresen visszatérő német tartalékos katonabarátok jóval a verseny előtt megérkeztek, s így vendéglátóik társaságában ellátogattak a RUAG Ammotec Magyarországi ZRt. siroki üzemébe, ami hazánk egyetlen kiskaliberű lőszereket gyártó vállalata. Innen Szajlára utaztak, ahol fejet hajtottak a két világháború során elesett magyar katonák, valamint a térségben hősi halált halt egykori honfitársaik emlékoszlopánál. A verseny napjához kapcsolódóan pedig dr. Werner Braun tartalékos alezredes bejelentette, hogy a májusban itt rendezett, s a Német Olimpiai Sportbizottság által hitelesített felmérésen húszan érdemelték ki az elismerő sportjelvény három fokozatának valamelyikét.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége megyei szervezete és az Egri Honvéd Sportegyesület idei haditornájára több mint százan – egész családok, fiatalok, felnőttek és nyugdíjasok – neveztek be. Az utóbbiak közé tartozott az egri Románné Incze Margit, aki a Mix-Max csapat tagjaként egy bronzéremmel lett gazdagabb. Mint mindenkinek, neki is volt olyan versenyszáma, ami ugyancsak próbára tette.


Konferencia a jövő tartalékosaiért

Dátum: 2016. nov. 29. k, 06:16 - MATASZ Vas megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Vas megyei szervezete 2016. november 23-án Szombathelyen, a megyeházán „Tartalékos katonai szolgálat múltja, jelene és jövője – MATASZ lehetőségei az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésben” címmel konferenciát szervezett. Fontosnak tartjuk megismerni, és megismertetni a megyei szervezetünkkel együttműködő civil szerveztek tagjaival a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének jelen helyzetét és a tartalékos rendszer fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseket, terveket.

A konferencia célja volt, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetségének tevékenységét, elkötelezettségét a honvédelmi nevelés segítésében és a katonai hagyományok ápolásában minél többen ismerjék meg, illetve a jelenlegi és az átszervezés utáni tartalékos rendszer bemutatása, a tartalékos rendszer problémáinak megvitatása.Az utóbbi idők jogalkotási eredményei és a védelmi igazgatást érintő tervek ismertetése céljából hívott össze szakértői értekezletet dr. Simicskó István. A minden évben megrendezett konferencián tartott előadásában a honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a magyar közigazgatás és a Magyar Honvédség a számos kihívás ellenére is példásan helytállt az elmúlt másfél évben, amiért köszönetet mondott a megjelent kormánymegbízottaknak és katonáknak. A konferenciának különös aktualitást adott az új, területvédelmi alapokon nyugvó önkéntes tartalékos rendszer megvalósuló irányainak ismertetése.

Tisztelt Bajtársak!
201612_magyarhonvpk_001.jpgÖrvendetes tény, hogy egy olyan szervezet tagja lehetünk, mint a MATASZ, ahol civilként is úgy végezzük a honvédelem ügyét elősegítő munkánkat, hogy nem feledkezünk meg arról, hogy „katonák voltunk” s a társadalom részeként ma is többségében szívünkben azok vagyunk.

Tesszük ezt úgy, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ma is több száz aktív magyar katona szolgál hazájától, családjától távoli helyen.
Tudjuk azt is, hogy milyen jól esik a szolgálatban megfáradt katonának, ha tudja szerettei és a táradalom bizonyos tagjai, ismeretlen bajtársai szeretettel gondolnak rájuk és várják őket haza.

Tiszteletteljes szándékom megszólítani a MATASZ tagjait, hogy csatlakozzanak adományaikkal a Honvédsuli Egyesület II. karácsonyi ajándék missziójához.

A küldetésünk célja, hogy minden karácsonykor külföldi szolgálaton lévő magyar honvéd kapjon, egy un. „cipős dobozt, pakkot” amibe a Honvédsuli kadétjai az Önök/Ti adományaitok segítségével becsomagolhassanak egy keveset az otthoni ízekből és egy jó nagy adagot a szeretetből. A tavalyi missziónk során 300 pakkot tudtunk elkészíteni önerőből, amit a KFOR 13. váltása kapott meg. Az idén terveink szerint minden karácsonykor külföldön szolgáló katonánknak szeretnénk adni, ami a tavalyi mennyiségnek több mint a háromszorosa.

Bajtárs segíts, akár egy doboz cigaretta árával, hogy azt átválthassuk szeretetre!
AZ ADOMÁNYOKRA ELKÜLÖNÍTETT BANKSZÁMLA SZÁMUNK: OTP 11744003-21364705-

Köszönöm
Dankó László Honvédsuli programvezető
https://hu-hu.facebook.com/suli.honved1/
201612_magyarhonvpk_003.jpg201612_magyarhonvpk_004.jpg


Talán nem véletlen, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetsége is meghívást kapott a 19. MH Amatőr és Nemzetközi Szituációs Lőbajnokságra. Az elmúlt, már több mint öt évben a MATASZ Pest Megyei Szervezete által havi rendszerességgel tartott lövészet – melyeken az idei évben a ZEN Rendészeti SE is aktívan részt vett – meghozta gyümölcsét.

A szituációs lőverseny szervezői meghívásának eleget téve sikerült egy ütőképes csapatot összeállítani és a versenyen elindítani Az eseménynek 2016. november 16-án, az MH Altiszti Akadémia területén működő Honvéd Kossuth Lövész Klub adott otthont.


2016. november 19-én első alkalommal került megrendezésre a Kombinált Honvéd Torna az Ásotthalom közeli erdőségben, közel a határhoz. A versenyt a Csongrád Megye MATASZ Maros menti klubja és az ásotthalmi klub közösen rendezte. Szikrázó napsütés és enyhe időjárás fogadta a versenyezőket, melyek között a legfiatalabbtól a legidősebbekig is jelen voltak.

A verseny egyik célja is az volt, hogy a résztvevő között felkeltsük a haza, a honvédelem iránti érdeklődést. A 20 km-es táv során ellenőrző pontok voltak beiktatva, ahol erő, ügyességi és szituációs feladatokat kellett végre hajtani a versenyzőknek. 48 fő vett részt a tornán. Ez is azt bizonyítja, hogy a tevékenységünk iránt van érdeklődés, különösen a fiatalok, az ifjúság körében. Sajnos nagyon sokan lemondták a részvételt, de a jövőbeli támogatásukról biztosítottak minket.


2016. december 9. Jótékonysági Bál

Dátum: 2016. nov. 20. v, 11:47 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapja létrehozása céljából
Jótékonysági Bált rendez 2016. december 9-én 19 órai kezdettel, a Pilisszentiváni Csali Csárdában.
(Pilisszentiván - Halastó, Tó part 3. www.csalicsarda.hu)

A bál fővédnöke Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A rendezvényen fellép Peller Anna előadóművész.

Vacsora menü: baka leves (tárkonyos, füstölt csülkös ragu csészében), vegyes liba ízelítő (töltött libanyak, fűszerezet libacomb ragu, grillezett libamell, almás vörös káposzta, hagymás tört burgonya), lúdláb torta Az est folyamán az önfeledt szórakozáshoz élő zene biztosított.

Belépő díj: 18.500- HUF/fő

A bál bevétele a menü önköltségi árán és a fellépők tiszteletdíján felüli része a Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapjába kerül.

Jegyek igényelhetők munkanapokon 09-16 óra között a 06-1-309-8350 közcélú vagy a 37-350 honvédségi telefonszámokon,
illetve írásban a bhsza93©gmail.com e-mail címen.

Amennyiben rendezvényünkön nem tud részt venni, de ügyünket mégis támogathatónak ítéli meg, kérjük, hogy akár a legcsekélyebb összegű
adományát a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány 11713005-20416122 számú számlájára utalni szíveskedjék, a közleményben
a „Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapja” szöveget feltüntetve.

2016. november 12-én zajlott a hagyományosnak mondható, a MATASZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezet által rendezett országos lőverseny. A borongós, esős, hideg idő nem szegte kedvét a közel száz versenyzőnek, akik nyílt irányzékú kispuskával és nyílt irányzékú sportpisztollyal mérték össze tudásukat. A rendezvényen részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Szervezet hagyományőrző- és airosoft tagozata is. A hagyományőrzők, a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület korhű ruhákban muzeális fegyverekkel emelték a rendezvény színvonalát. Az airsoft tagozat tagjai pedig egy Airsoft Steel Challenge pályát rendeztek be a légpuska lőtéren, melyet minden érdeklődő díjmentesen kipróbálhatott.

 Hajdú-Bihar megyei szervezet - 2016. november 12. Országos lőversenyHajdú-Bihar megyei szervezet - 2016. november 12. Országos lőversenyHajdú-Bihar megyei szervezet - 2016. november 12. Országos lőversenyHajdú-Bihar megyei szervezet - 2016. november 12. Országos lőverseny


2016. szeptember 30-án Pákozdon az MH. Összhaderőnemi Parancsnokság szervezésében Állománygyűlésre és ünnepségre került sor.

A rendezvény programja volt a Parancsokság állománygyűlése, elismerések átadásával, Gyuricza Béla vezérezredes emléktáblának megkoszorúzása és az 1848-as pákozdi csata emlékművének megkoszorúzása.

A programon részt vet és beszédet mondott Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Huszár János vezérőrnagy, MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Dr. Simon László

Fejér megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Molnár Krisztián a Fejér megyei Közgyűlés elnöke, Takács János Pákozd nagyközség polgármestere és több társadalmi szervezet képviselője.

A rendezvényen részt vettek és technikai bemutatót tartottak a várpalotai gyakorlótéren gyakorlaton lévő –Németországban állomásozó - Amerikai Hadsereg katonái.

A MATASZ részéről részt vett és koszorút helyezet el Fekete János ny. ezredes a Missziós Tagozat elnöke és Nagy Lajos ny. alezredes a MATASZ fejér megyei elnöke képviselte.A MATASZ Heves Megyei Szervezete meghívja az Önök intézményét és szervezetét 2016. 12. 03-án megtartandó lőversenyére.

Helye: Eger Bem tábornok út 3. / Egri SzC. Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára.

A versenybe való benevezés határideje: 2016. 11. 25.


(az utazás költségét a résztvevőknek kell fedezni)

icon15.png2016. 12. 03. XIII. Mikulás-kupa – NEVEZÉSI LAP

icon15.png2016. 12. 03. XIII. Mikulás-kupa – BIZTONSÁGI RENDSZABÁLYOK


Bővebben a hír folytatásában olvashat róla...2016. november 11-én gyerek zsivajtól volt hangos a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér. Gangler László ezredes, bázisparancsnok és Trevor Nitz ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoka meghívására iskolák diákjai és óvodák gyerekei lehetőséget kaptak a bázis meglátogatására.
A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében, az Apród Program keretében, a Veszprémi Báthory és Deák, a Gyulafirátóti Gyulaffy, valamint a Papkeszi Bocskai apród szakaszai érkeztek délelőtt a repülőtérre autóbusszal, a bemutató helyszínére.


Tájékoztatjuk a MATASZ tagságát és honlapunk látogatóit, hogy Magyarország honvédelmi minisztere elvállalta a Doni Emléktúra fővédnöki tisztséget.

2017_donitura_n_k.jpg

A bajtársak emlékére gyúltak mécsesek

Dátum: 2016. nov. 03. cs, 09:33 - MATASZ Vas megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A halottak napja alkalmából a Magyar Honvédség alakulatainál is kegyelettel emlékeztek az elhunyt bajtársakra.

Szombathely

„A halott katona nem ellenség.” E gondolat jegyében rendezi meg minden évben a halottak napi megemlékezést Szombathelyen, a jáki úti temető hősi parcellájában a Magyar Tartalékosok Szövetsége Vas megyei Szervezete, valamint a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület. A megemlékezésen hagyományosan részt vesznek a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium katonasulis osztályai, valamit a Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző iskola és Kollégium diákjai is.


Oldal:  1 2 3 ...... 28 29 30 ...... 42 43 44