2017. március 9. Fórum a honvédelemről

Dátum: 2017. márc. 15. sze, 08:57 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170309_veszpremm_3.jpgA honvédelem középtávú fejlesztésének feladataival ismerkedtek a március 9-én a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének tagjai.

A fórumon Szűcs Pál ezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes, a 2030-ig terjedő időszak legfontosabb haderő fejlesztési feladatait foglalta össze.

Emberi sorsok – Katona barátságok

Dátum: 2017. márc. 15. sze, 08:48 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Gyakran sorsformálóak a katona barátságok. Íme, egy történet a sok közül.

Katonaságtól a vállalkozásig
Fiatalon se katona, se vállalkozó nem akartam lenni. Katona voltam, vállalkozó vagyok. Mindkettő óriási élmény. Ma már olyan természetes, mint a járás, hogy a saját álmainkat valósítom meg a munkámmal.

Lapszemle: A tököli huszárvirtus

Dátum: 2017. márc. 15. sze, 08:37 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Olvasóink küldték be a Pest megyei Tökölön működő hagyományőrzőkről készült tudósítást: A tököli huszárvirtus

20170125_huszarvirtus_001_k.jpg20170125_huszarvirtus_002_k.jpg20170125_huszarvirtus_003_k.jpg

Lapszemle: Kezdetektől az állam szolgálatában

Dátum: 2017. márc. 15. sze, 08:02 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A közigazgatásban is már jelen vannak az önkéntes tartalékos katonák! Kollégáink hívták fel a figyelmet a múlt év végén megjelent interjúra a Magyar Hírlap újságban:


Mindig az alapos és tisztességes munkában hitt. Ezt a felfogást kapta gyerekként otthon, és ebben a hitvallásban éli mindennapjait Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára. Szűken mért szabadidejében igyekszik minél több időt a családjával, barátaival tölteni, de azért próbál időt szakítani a sportra is.

FELHÍVÁS!

Felhívjuk érdeklődő tagjaink és a honlapra látogatók figyelmét, hogy a Nemzeti Kulturális Alap rendezvénye díjmentesen megtekinthető!


20170327_menasagra_03.jpg2017. március 27.
Dokmunetumfilm a csíkmenasági székelyekről az
Uránia Nemzeti Filmszínházban

(1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
 
Menaságra repülj...
című film díszbemutatója


20170327_menasagra_02.jpg20170327_menasagra_01.jpg

Nőnap a veszprémi egyesületnél

Dátum: 2017. márc. 12. v, 09:03 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170308_veszpremm_001.jpgA MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének vezetése 2017. március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából bensőséges ünnepség keretében köszöntötte a női tagozatában tevékenykedő hölgyeket.

Az egyesület női tagozata az elmúlt év végén alakult és kétheti rendszeres foglalkozásaival az egyik legaktívabb magja lett a szervezetnek. Az ünnep alkalmából az egyesület elnöke Simon-Jójárt Sándor köszöntötte a tagozat hölgy tagjait.

Svédország visszaállítja a sorkatonaságot

Dátum: 2017. márc. 12. v, 08:56 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Svédország nyártól visszaállítja a 2010-ben megszüntetett sorkatonai szolgálatot, válaszul arra a fenyegetésre, amelyet Oroszország fegyverkezése jelent - jelentette be csütörtökön Peter Hultqvist védelmi miniszter.

A kormány tervezete szerint kötelező lesz egy 11 hónapos katonai szolgálat minden olyan svéd számára, aki 1999-ben vagy később született. A javaslatot minden bizonnyal elfogadja a parlament is, mert a baloldali kormány és a jobbközép ellenzék egyetért a kérdésben.

Lapszemle: Civil önvédelem

Dátum: 2017. márc. 09. cs, 08:34 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170118_demokratacikk_k.jpg


Megalakulása óta több sajtóorgánum is foglalkozott a Honvédelmi Sportszövetséggel.
Van aki üdvözölte a Sportszövetség életre hívását a hon önvédelme fejlesztése érdekében, van aki rögtön a társadalom militarizálódásától tartott.

Honlapunk látogatói figyelmébe ajánljuk a Magyar Demokrata újság ez évi 3. számában „Civil önvédelem” címmel megjelent cikket.

Nőnapi köszöntő!

Dátum: 2017. márc. 07. k, 09:07 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nőnap alkalmából köszöntjük a MATASZ hölgy tagjait és a honlapra látogató minden kedves hölgyet!

20170308_matasz_nn.jpg

A katona a legjobb toborzó

Dátum: 2017. márc. 07. k, 09:06 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság éves értékelő és feladatszabó értekezletén, valamint a parancsnoki teendők átadás-átvételén, március 1-jén a fővárosban.

A vezérezredes rámutatott, nagy feladat vár a parancsnokságra idén, hiszen a nemrégiben bejelentett haderő-fejlesztési programban is jelentős szerep hárul majd rá. Ehhez pedig felkészült katonákra, illetve közalkalmazottakra van szükség és elhivatott munkára. Ugyanakkor továbbra is kiemelten kell kezelni a toborzást, illetve erősíteni kell a megtartó erőt a katonai szervezeteknél. Dr. Benkő Tibor szólt arról is, fontos szem előtt tartani a médiában való megjelenést, érdemes emberközpontú kommunikációt folytatni, és „meg kell tanulni az emberek nyelvén beszélni”.


Március 3-án kezdődött a Magyar Honvédség által meghirdetett kadétképzésre a felvételi eljárás. A Than Károly Ökoiskola Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában szaktanácsadók mérték fel a gyerekek felkészültségét.Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/62209_megkezdodtek_a_felveteli_eljarasok_a_kadetkepzesre

„Együttműködés nélkül nincsen eredmény”

Dátum: 2017. márc. 06. h, 10:16 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Első alkalommal tartott évértékelő és feladatszabó értekezletet az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság. A 2016 júliusában megalakult katonai szervezet immár elérve teljes működőképességét, öt alárendelt alakulatával és a törzsébe került tíz kiképzőszázaddal együtt tekintett vissza az elmúlt hónapok eredményeire és fogalmazta meg a szervezet előtt álló 2017. évi feladatokat.


2017. 02. 08. Katonai kiállítás Móron

Dátum: 2017. márc. 06. h, 08:11 - MATASZ Fejér megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170208_fejerm_kiall_001.jpgKilencedik állomására Mórra érkezett február 8-án a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Perczel Mór Ipari, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma tantermébe a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete és honvédelmi szakkörének vándorkiállítása.
20170306_honvdsportszov_001.jpgA honvédelem nemzeti ügy! Megalakult a Honvédelmi Sportszövetség. A közelmúltban hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség tíz évre szóló fejlesztési programját, a Zrínyi 2026-ot. Ennek szerves részét képezi a Honvédelmi Sportszövetség (HS) megalakítása is.

A Honvédelmi Sportszövetség szervezett keretek között képes biztosítani a társadalom tagjai számára, hogy a hazánk védelmi képességeihez szükséges ismereteket önkéntes alapon, biztonságos környezetben sajátíthassák el. A részletekről a szövetség kialakításáért felelős miniszteri biztossal, Kun Szabó István vezérőrnaggyal beszélgettünk.

Mi volt az elsődleges oka a Honvédelmi Sportszövetség megalakításának?

A honvédelem, mint nemzeti ügy hívta életre. A Magyar Honvédség és a haderő megújítását célzó Zrínyi 2026 program részeként hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter azzal a jól behatárolt céllal, hogy a HS szervesen illeszkedjen a tartalékos rendszer megújulási struktúrájába. Miként a tárcavezető már többször hangsúlyozta, Magyarország védelmi képessége három alappillérre épül: a NATO-tagságra, a Magyar Honvédségre, valamint az állampolgároknak a honvédelem ügye iránti elkötelezettségére, áldozatvállalására. Utóbbi kapcsán a társadalom és a honvédség közötti kapcsolat erősítését, a kapuk szélesre nyitását szorgalmazzuk, ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújt egy olyan szövetség létrehozása, ahol az állampolgárok önkéntes alapon adhatják ehhez a kapcsolatrendszerhez a maguk tudását, értékeit. 2004-ben, a sorkötelezettség felfüggesztésével a társadalom és a honvédség viszonya átalakult. Úgy gondoljuk, a társadalom megszólítása a honvédelemmel – mint közös, nemzeti üggyel – kapcsolatban a sporton keresztül, egy átfogó, nagyszabású rendszerrel még inkább lehetséges.

Oldal:  1 2 3 ...... 29 30 31 ...... 47 48 49