A katona a legjobb toborzó

Dátum: 2017. márc. 07. k, 09:06 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság éves értékelő és feladatszabó értekezletén, valamint a parancsnoki teendők átadás-átvételén, március 1-jén a fővárosban.

A vezérezredes rámutatott, nagy feladat vár a parancsnokságra idén, hiszen a nemrégiben bejelentett haderő-fejlesztési programban is jelentős szerep hárul majd rá. Ehhez pedig felkészült katonákra, illetve közalkalmazottakra van szükség és elhivatott munkára. Ugyanakkor továbbra is kiemelten kell kezelni a toborzást, illetve erősíteni kell a megtartó erőt a katonai szervezeteknél. Dr. Benkő Tibor szólt arról is, fontos szem előtt tartani a médiában való megjelenést, érdemes emberközpontú kommunikációt folytatni, és „meg kell tanulni az emberek nyelvén beszélni”.


Március 3-án kezdődött a Magyar Honvédség által meghirdetett kadétképzésre a felvételi eljárás. A Than Károly Ökoiskola Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában szaktanácsadók mérték fel a gyerekek felkészültségét.Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/62209_megkezdodtek_a_felveteli_eljarasok_a_kadetkepzesre

„Együttműködés nélkül nincsen eredmény”

Dátum: 2017. márc. 06. h, 10:16 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Első alkalommal tartott évértékelő és feladatszabó értekezletet az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság. A 2016 júliusában megalakult katonai szervezet immár elérve teljes működőképességét, öt alárendelt alakulatával és a törzsébe került tíz kiképzőszázaddal együtt tekintett vissza az elmúlt hónapok eredményeire és fogalmazta meg a szervezet előtt álló 2017. évi feladatokat.


2017. 02. 08. Katonai kiállítás Móron

Dátum: 2017. márc. 06. h, 08:11 - MATASZ Fejér megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170208_fejerm_kiall_001.jpgKilencedik állomására Mórra érkezett február 8-án a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Perczel Mór Ipari, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma tantermébe a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete és honvédelmi szakkörének vándorkiállítása.
20170306_honvdsportszov_001.jpgA honvédelem nemzeti ügy! Megalakult a Honvédelmi Sportszövetség. A közelmúltban hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség tíz évre szóló fejlesztési programját, a Zrínyi 2026-ot. Ennek szerves részét képezi a Honvédelmi Sportszövetség (HS) megalakítása is.

A Honvédelmi Sportszövetség szervezett keretek között képes biztosítani a társadalom tagjai számára, hogy a hazánk védelmi képességeihez szükséges ismereteket önkéntes alapon, biztonságos környezetben sajátíthassák el. A részletekről a szövetség kialakításáért felelős miniszteri biztossal, Kun Szabó István vezérőrnaggyal beszélgettünk.

Mi volt az elsődleges oka a Honvédelmi Sportszövetség megalakításának?

A honvédelem, mint nemzeti ügy hívta életre. A Magyar Honvédség és a haderő megújítását célzó Zrínyi 2026 program részeként hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter azzal a jól behatárolt céllal, hogy a HS szervesen illeszkedjen a tartalékos rendszer megújulási struktúrájába. Miként a tárcavezető már többször hangsúlyozta, Magyarország védelmi képessége három alappillérre épül: a NATO-tagságra, a Magyar Honvédségre, valamint az állampolgároknak a honvédelem ügye iránti elkötelezettségére, áldozatvállalására. Utóbbi kapcsán a társadalom és a honvédség közötti kapcsolat erősítését, a kapuk szélesre nyitását szorgalmazzuk, ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújt egy olyan szövetség létrehozása, ahol az állampolgárok önkéntes alapon adhatják ehhez a kapcsolatrendszerhez a maguk tudását, értékeit. 2004-ben, a sorkötelezettség felfüggesztésével a társadalom és a honvédség viszonya átalakult. Úgy gondoljuk, a társadalom megszólítása a honvédelemmel – mint közös, nemzeti üggyel – kapcsolatban a sporton keresztül, egy átfogó, nagyszabású rendszerrel még inkább lehetséges.


A Társaság elnökének Felkérő levele alapján a MATASZ Missziós Tagozat Fekete János ny. ezredes a Tagozat elnöke útján felvette a kapcsolatot a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társasággal, a Társaság elnöke által küldött felkérés alapján.

Tisztelt FEKETE János Úr!

Örömünkre szolgált, hogy „A katonailag szervezett fegyveres őrtestületek a polgári magyar állam rendvédelmének szolgálatában” című XVII. magyar közbiztonság-történeti szimpozionon — amely 2017. 02. 17-én, pénteken az ELTE-ÁJK tanácstermében került megvalósításra — részt vett.Tudományos tanácskozás

2017. február 17-én az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen a XVII. Magyar közbiztonsági-történeti szimpozionra került sor.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszéke, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Alapítvány és a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság kiadványainak szerkesztősége A katonailag szervezett fegyveres őrtestületek a polgári magyar államrend védelmének szolgálatában címmel tudományos tanácskozást rendezett.2017-02-26 07:10, Szabó Béla és Balla Nándor eje

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) február 25-én, Budapesten tartotta meg éves közgyűlését, amelyen a tavaly végzett munkáról szóló beszámolók mellett a jövő feladatairól is tanácskoztak a küldöttek.

20170228_mebsz_kozgy_01.jpg

Mányi Hírmondó – beszámoló

Dátum: 2017. febr. 27. h, 11:11 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Mányi Hírmondó 2017. évi 1. száma. Beszámoló a Történelmi Vitézi Rend központi Kitörés-megemlékezéséről (2017. február 18.)

20170218_pestm_many_001_k.jpg


VDK e.V. ifjusági táborok:
http://www.andrassyuni.eu/hu/kutatas/young-citizens-danube-network/projektek/jelentkezes-workcamp.html
(További táborok Ausztriában (Bécsben és Mauthausenben) és Magyarországon (Dunaharaszti))

Kontaktdaten:
camp@ycdn.eu (Részletes nformáció a jelentkezésről és a jelentkezés menetéről)

További informació:
E-mail: camp©ycdn.eu, Telefon: 06 30 714 6868
Fogadóóra: megbeszélés szerint az Andrássy Egyetemen (Budapest 1088, Pollack Mihály Tér 3). Segítség az online jelentkezés kitöltésében, előleg befizetése, részletek a táborral kapcsolatban.Idén február 17-19-én rendezik meg a müncheni biztonságpolitikai konferenciát. A legmeghatározóbb globális védelmi fórumon részt vevő magyar delegációt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter vezeti.

E hét péntektől vasárnapig tartják Münchenben a nagy hagyományokra visszatekintő müncheni biztonságpolitikai konferenciát (Munich Security Conference – MSC). Az idén már 53. alkalommal, évente megrendezett esemény az elmúlt évtizedek során a legmeghatározóbb globális biztonságpolitikai fórummá vált, amelynek célja a legnagyobb horderejű kül- és biztonságpolitikai kihívások megvitatása a világ vezető döntéshozói részvételével.

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására - közölte az uniós parlament sajtószolgálata február 16-án, csütörtökön.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az Irakból és Szíriából visszaérkező külföldi harcosok és az önálló támadásokra készülő terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében olyan új terrorellenes szabályokat fogadott el, amelyek már az előkészületeket is büntetnék.

Tél-közepi találkozó Gentben

Dátum: 2017. febr. 17. p, 01:20 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) február első napjaiban rendezte meg szokásos téli konferenciáját, ezúttal – a szokásos Brüsszeli helyszíntől eltérően – a belgiumi Gent városában. A helyszínváltozás oka, hogy jelenleg is folyik a NATO szervezeti elemeinek költözése az új, korszerű székházba (amely egyébként a régi központtal szemben, az út másik oldalán található), így nem került sor a szokásos közös NATO Tartalék Erők Tanácsa (NRFC) – CIOR napra, amikor a tartalékosok civil szervezetei találkozhatnak saját és más nemzetek hivatalos katonai képviselőivel is.

20170214_cior_001.jpg
A CIOR és a CIOMR téli találkozójának résztvevői


Hétköznapi Honvédelem, hatoscsatorna

Téma: A MATASZ TEVÉKENYSÉGE
Műsorvezető: Mihályi Attila
Vendégek:
Széles Ernő, ny. dandártábornok, elnök, MATASZ
Jásdi Balázs, tagozatvezető, MATASZOldal:  1 2 3 ...... 40 41 42 ...... 58 59 60