Napjaink folyamatosan változó világában is a régi értékek, így a bajtársiasság, a bátorság, az önfeláldozás, a közösségért való kiállás a legfőbb katonai erények – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 14-én, Budapesten, a haderő éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén. A rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitotta meg.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartották kedden a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletét. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Áder János köztársasági elnök. A biztonság iránti vágy kezdetektől fogva elválaszthatatlan az embertől, és a közös biztonság minden létező közösség létezésének és túlélésének alapja – fogalmazott az államfő. A biztonságot az ember teremti meg, ráadásul folyamatosan dolgozni kell érte. Minden magyar állampolgár tehet azért, hogy biztonságban éljünk, a legnagyobb felelősség azonban azokra hárul, akiknek a biztonság megóvása a hivatása – szögezte le Áder János.A Szilva Termál és Wellness-fürdőben találkozott két egyesület képviselője abból a célból, hogy a közeljövőben létrejövő együttműködésük részleteit pontosítsák.

Dankó László a Honvédsuli Egyesület programvezetője és Iván János a bejegyzésre váró Veterán Sport és Harcművész Egyesület vezetője megegyezett abban, hogy az elmúlt évtized külön-külön összegyűlt tapasztalati tőkéjüket összehangolva közösen lépjenek fel a honvédelmi sportok népszerűsítéséért.

20170205_honvedsulis_.jpgHétköznapi Honvédelem, hatoscsatorna: Magyar Tartalékosok Szövetsége

Beszélgetés Széles Ernővel, a MATASZ elnökével.
Műsorvezető: Mihályi AttilaBiztonság nélkül nincs szabadság

Dátum: 2017. febr. 09. cs, 05:34 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

"Az európai értékek védelmének magva a V4-ek együttműködése lesz

Nem tört ki világbéke, sőt a régi típusú konfliktusok mellett új típusú feszültségek keletkeztek, elég ha csak a migrációs válságra és a terrorizmusra gondolunk. Felértékelődtek a hadseregek, így a mi honvédségünk is, amelyben jelentős fejlesztések indultak, s a jövőben nemcsak hivatásos erőink, de önkéntes területvédelmi egységeink is lesznek. E fejlesztésekről beszélgettünk Simicskó István honvédelmi miniszterrel."
(Demokrata)

20170201_demokratacikk_1_k.jpg20170201_demokratacikk_2_k.jpg20170201_demokratacikk_3_k.jpg
Jász-Nagykun-Szolnok megye

Szervezte: Helyi MATASZ
Vezette: Kövér Attila (06-20-325-1700)

2017. január 27-29 között Jászboldogháza-Portelek-Jászboldogháza között teljesítették a résztvevők a tervezett körtúrát, amelyhez csatlakoztak Jászberényből gyalogmenetben érkező cserkészek.

folder_green.pngBeszámoló:

http://m.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-doni-hosok-elott-tisztelegtek-a-turaval-705839/A fényképeket Gurzó Tibor tagtársunk készítette.
 Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet - 2017. január 27-29. Doni emléktúra Jász-Nagykun-Szolnok megyeiJász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet - 2017. január 27-29. Doni emléktúra Jász-Nagykun-Szolnok megyeiJász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet - 2017. január 27-29. Doni emléktúra Jász-Nagykun-Szolnok megyeiJász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet - 2017. január 27-29. Doni emléktúra Jász-Nagykun-Szolnok megyei
Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet - 2017. január 27-29. Doni emléktúra Jász-Nagykun-Szolnok megyei


20170125_vasm_001.jpgA SZÖGESDRÓT ÖLELÉSE, Gulag konferencia címmel a Nemzetstratégiai Kutatóintézet – továbbiakban NSKI - és a szombathelyi Őrvidék Ház 2017. január 25.-én tudományos konferenciát szervezett a magyar történelem egy megrázó, sok ember külföldre koncentrációs táborba hurcolásával járó időszakáról. A konferenciát Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke nyitotta meg.

Tájékoztatjuk MATASZ tagjainkat és honlapunk látogatóit, hogy a közelmúltban alakult MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságról ad tájékoztatást a szervezet parancsnoka a Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem keretén belül: „A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága /MH HFKP/, és amivé” címmel.

Helyszín: STEFÁNIA PALOTA, Honvéd Kulturális Központ, Gobelin terem,
1143 Budapest, Stefánia út,34-36.


Időpont: 2017. február 16. 17:00 - 18:00

Előadó: Takács Attila dandártábornok, parancsnok

A védelmi rendszereket érő kihívások mára megkövetelik az operatív és a stratégiai célok folyamatos alakítását. Ahhoz, hogy a változó biztonsági környezethez kellő gyorsasággal tudjunk alkalmazkodni, a kellő mennyiségű és minőségű információ, valamint a modern védelmi kapacitások mellett elengedhetetlen az állandó stratégiai elemzés, az új nézőpontok kifejlesztése. Ennek érdekében nemrég megalakult az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP). Az új szervezet létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy egy kézben összpontosuljon, ezáltal hatékonyabbá váljon a toborzás, valamint kidolgozza, kialakítsa és felügyelje a területi alapon szerveződő önkéntes tartalékos rendszert. A szervezet bővebb feladatkörét és a jövőbeli szerepét ismerhetik meg az érdeklődők az előadó jóvoltából.

A belépés díjtalan!


2017. február 11. Meghívó: MATASZ Vas megye

Dátum: 2017. febr. 06. h, 06:22 - MATASZ Vas megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2017. január 7-én a MATASZ küldöttgyűlésén a szövetség elnökségének, a szomszédos megyei szervezeteknek és a szövetség többi tagszervezetének a baráti találkozó szervezőjének megbízásából szóban átadott meghívót az alábbi invitálással megismétlem.

Tisztelt Bajtársak!

Egy évvel megint „tapasztaltabbak” lettünk, tehát lassan eljött az ideje, hogy a talán már megszokott és remélhetőleg sokak által nagyon várt, következő a hetedik katonai baráti találkozót ismét megszervezzük.

Ideje: 2017. február 11. szombat
Helye: 9700 Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 1. Első emeleti színházterem.
Részvételi díj: Ingyenes, de regisztráció szükséges – Török Kálmán ny. őrnagy, MATASZ Vas megyei szervezete elnökének elektronikus címén: torokkalman©freemail.hu

 

További részletek a hír foyltatásában...

20170211_vasm_meghivo.jpg


Haditorna a vasi megyeszékhelyen

Dátum: 2017. febr. 06. h, 05:56 - MATASZ Vas megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2016/2017-es tanévben is meghirdette az „Országos Haditorna Versenyt”. A verseny fizikai és szellemi kihívást támasztott sportszerű megmérettetéssel, melynek során nagy hangsúlyt kapott a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem. Megyei szervezetünk a haditorna szervezésének kezdeteitől segítette az MH KIKNYP 11. KIÉI munkáját, több versenyszámban bíróként, vagy segítőként végeztük feladatainkat, ezzel is segítve 11. KIÉI munkáját a verseny zavartalan lebonyolításában.

A Városházán Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere bemutatkozó látogatáson fogadta Pannonia Alpesi Csoport képviselőit, Filoppo Marrchini csoportvezetőt, Mario Lanzaratto titkárt, Alessandro Zezzaront a Szlovákia Alpesi Csoport vezetőjét és Omar Grecco törzsőrmestert a bécsi olasz nagykövetség katonai attaséjának titkárát.

A bemutatkozó látogatásra és az egyeztetésre a MATASZ Vas Megyei Szervezetét is meghívták.Josef Schmid az Alsó-bajorországi tartalékos katonák megyei elnöke valamint a német delegáció négy tagja is részt vett azon az emléktúrán, melyet a Don menti harcok hőseinek tiszteletére rendeztek 2017. január utolsó hetében Heves megyében. Miközben a csapat egyik fele fáradtságot nem kímélve, fagyban, sárban folytatta a menetet, addig társaik jószolgálati kötelezettségüket teljesítve letértek az eredeti menetvonalról és Gávavencsellőre látogattak. Az alig négyezres lélekszámú Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei nagyközségben Csisztu Miklósné alpolgármester asszony fogadta a német tartalékos katonákat, akik a település idősek otthonába többek között ágyneműket hoztak. Az adományokat az önkormányzat részéről az alpolgármester asszony és Hullár Erzsébet az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) iroda vezetője vette át. (Az IKSZT feladata, hogy változatos, információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az alacsony lélekszámú településen élőknek.)

Megyei vezetőségi ülés

Dátum: 2017. febr. 04. szo, 06:25 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ Csongrád megyei vezetősége a rossz idejárási viszonyok miatt csökkent létszámú, ám nagyon fontos vezetőségi ülést tartott. A megbeszélésen dr. Palotai Jenő ny. ezredes tájékoztatta a vezetőség tagjait a január 7-i küldöttgyűlés eseményeiről. A vezetőség az elhangzottakat a napirendi pontok szerint tudomásul vette, támogatja a küldöttek ottani tevékenységét, a hozott döntéseket, a küldötteknek elismerését és köszönetét fejezi ki a végzett aktív, alkotó munkáért Kocsis István ömt. őrnagynak, Pál Mihály t. őrnagynak, dr. Kegye Szilár t. főhadnagynak, és Gőz Dániel ömt. szakaszvezetőnek valamint a tanácskozási joggal részt vett dr. Palotai Jenő ny. ezredes megyei elnöknek.

Rendhagyó testnevelésóra Pécsett

Dátum: 2017. febr. 02. cs, 07:05 - MATASZ Baranya megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ megyei és területi szervezetei – hasonlóan más társadalmi szervezetekhez – fokozni tudják a honvédségi toborzó és a szövetségi tagépítő munkát együttműködve a MH Hadkiegészítési, Felkészítési és Kiképzési Parancsnokság alárendeltségébe tartozó MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság helyi toborzó irodáival. A testnevelési tanórák keretében is lehetőség van a tanintézetek hallgatóival találkozni, mint Pécsett is történt:

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai igencsak meglepődtek, amikor a napokban, tornatermükbe belépve egyenruhásokkal találták szembe magukat...
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) pécsi irodájának munkatársai - kiegészülve a Pécsi Honvéd Sportegyesület (PHSE) képviselőivel - a közeljövőben számos Baranya megyei középiskolában jelennek majd meg, és tartanak rendhagyó testnevelés órákat; ezek egyikére érkeztek a napokban Janus Pannonius Gimnáziumba.

A tanórán a diákok megismerkedhettek az AK-63D gépkarabéllyal, annak szét- és összeszerelésével, az airsoft lövészettel, valamint a PHSE Baranta Szakosztályának jóvoltából az íjazással és kardvívással.ÉSZAK-HEVES MEGYE Vigyázz…! – harsant a vezényszó, s az emlékparkban zajló esti megemlékezés résztvevői feszes testtartásban hallgatták a Himnuszt. A helikopteres bázis díszőrségének tagjai kísérték a koszorúkat a hősök emlékművéhez, ahol a mátraderecskeiek mellett több mint nyolcvan magyar, német, olasz, cseh és francia tartalékos katona is fejet hajtottak. Itt hangzott el Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének díszparancsa, amellyel útnak indította a XVII. Doni Hősök Emléktúrát.


20170128_doni_szaj1_k.jpg
Németek, csehek, franciák és olaszok a Heves a magyar tartalékosok megyei szervezetének emlékmenetén.


Oldal:  1 2 3 ...... 41 42 43 ...... 58 59 60