Tartalékos találkozó Fiuméban

Dátum: 2015. okt. 21. sze, 10:13 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Gamingi Kezdeményezés (Gaminger Initiative – GI) nemzetközi tartalékos szervezet a közelmúltban tartotta idei második, őszi szemináriumát (Gaming II.) a horvátországi Rijeka, azaz Fiume városában.

A háromfős delegációt a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados vezette, mellette tagja volt a GI-be kijelölt képviselő, dr. Tóth Gergely százados, MATASZ elnökségi tag, valamint a nemzetközi tartalékos ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező dr. Ujházy László alezredes, korábbi MATASZ-elnökhelyettes.


2015.10.03. 22.00 órás M1 Híradó

Dátum: 2015. okt. 16. p, 04:30 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


2015. október 3. Az ünnepi rendezvény fotói

Dátum: 2015. okt. 15. cs, 08:30 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Szövetség megalakulásának 14. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi rendezvény fotói.

2015. október 3. Toborzónap ünnepi rendezvénye 

2015. október 3. Toborzó Nap ünnepi rendezvénye

Fotózta:
Krasznai-Nehrebeczky Mária

A Magyar Tartalékosok Napját ünnepelték

Dátum: 2015. okt. 15. cs, 07:48 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A nemzeti és a tartalékos haderő együtt, keretbe foglalva adja az ország teljes védelmét - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton a szentendrei altiszti akadémián, a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából tartott ünnepségen.


Kun Szabó István köszönetet mondott a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz), amely segíti az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztését. Hozzátette: napjaink eseményeivel beigazolódott, hogy "tartalék nélkül nincs haderő", s ez a jelenre és a jövőre nézve is megerősíti, hogy szükség van egy ütőképes tartalékos szövetségre is.


2015. október 3. Tartalékosok napja, M1

Dátum: 2015. okt. 15. cs, 07:43 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat2015. október 3.Toborzónap, EchoTV

Dátum: 2015. okt. 06. k, 08:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


"Híd a haderő és a társadalom között"

Dátum: 2015. okt. 05. h, 10:23 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Országos lőversenyt, toborzónapot és koszorúzást szervezett a magyar tartalékosok napja alkalmából Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián október 3-án, szombaton a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ). A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.


"A MATASZ elnöke az állománygyűlésen tartott beszédében kiemelte, hogy 2001. július 14., a szövetség létrehozása óta sok idő telt el. Ezt a tizennégy évet végigkísérte a szövetség azon törekvése, hogy hidat képezzen a honvédség és a társadalom között - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Bozó Tibor dandártábornok ismertette dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének köszöntő levelét.


„A vezérezredes kéri a MATASZ támogatását, hogy keressük az utakat a fiatalokhoz. Már az általános iskolában meg kell teremteni a feltételeket, hogy a gyerekek az alapokat játékos formában megkapják, hogy a későbbiekben legyen kedvük ehhez a szervezethez kapcsolódni. Emellett a vezérezredes nagyon szépen köszöni a szövetség munkáját és a továbbiakban is számít önökre” – tolmácsolta a dandártábornok a Honvéd Vezérkar főnök gondolatait. Az állománygyűlés végén elismeréseket adtak át a legeredményesebb MATASZ-tagoknak."

 

Teljes cikk elérhető a honvedelem.hu oldalon fotókkal együtt:

https://www.honvedelem.hu/cikk/53400_hid_a_hadero_es_a_tarsadalom_kozott

 

 


„Tartalék nélkül nincs haderő”

Dátum: 2015. okt. 03. szo, 10:17 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A nemzeti és a tartalékos haderő együtt, keretbe foglalva adják az ország teljes védelmét – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton a szentendrei altiszti akadémián, a magyar tartalékosok napja alkalmából tartott ünnepségen.

Kun Szabó István köszönetet mondott a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz), amely segíti az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztését. Hozzátette: napjaink eseményeivel beigazolódott, hogy „tartalék nélkül nincs haderő", s ez a jelenre és a jövőre nézve is megerősíti, hogy szükség van egy ütőképes tartalékos szövetségre is.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Matasz elnöke beszédében elmondta: számos Matasz-tag már korábban jelezte, hogy részt vennének a migrációs helyzet kezelésében. Jelezte, a szövetség készen áll arra, hogy igény esetén szervezetten is részt vegyen a határvédelmi feladatokban.

 

Forrás: mno.hu/belfold/tartalek-nelkul-nincs-hadero-1307346


Tartalékos katonákat toboroz a honvédség

Dátum: 2015. szept. 30. sze, 10:15 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A bevándorlás lesz az egyik fő témája a tartalékos toborzónapnak, melyen lőversennyel, katonai bemutatókkal csábítják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a honvédséghez. Szentendrén a magyar tartalékosok napjáról is megemlékeznek.

A szentendrei altiszti akadémián délelőtt a Matasz elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nyitja meg a rendezvényt. Később Menekültügyi kérdés Magyarországon és az EU-ban – Jelen és jövő címmel tart előadást Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi és európai tanulmányok karának dékánja, biztonságpolitikai szakértő, valamint Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.


A délután két óráig tartó rendezvényen fellépnek katonai hagyományőrzők, lesz ejtőernyős bemutató és airsoftlövészet is. A délutáni ünnepségen megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát.


A tartalékosok szövetsége meghívójában azt hangsúlyozta: céljuk, hogy bemutassák a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és más érdeklődőknek a Matasz és a Magyar Honvédség feladatait.


Hivatalosan október 4. a magyar tartalékosok napja, mivel 1848-ban ezen a napon mondta el Kossuth Lajos híressé vált szegedi toborzóbeszédét: „Látván a haza veszedelmét, zászlót ragadtam a kezembe, s megesküdtem, hogy addig nem nyugszom, szegény fejemet nyugalomra nem hajtom, míg az elárult haza fiait szabadságának megmentésére, annak árulói ellen zászlóm alá nem gyűjtöm.”


(Forrás: MTI, 168 Óra Online)


2015. szeptember 26. Pomáz város napja

Dátum: 2015. szept. 22. k, 10:27 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

MEGHÍVÓ
Pomáz város napja
2015. szeptember 26.

Programjaink:
Hagyományőrzők bemutatója
Airsoft lövészet
Főzőverseny közös ebéddel

A MATASZ Pest Megyei és Fővárosi Szervezetei a MATASZ Hagyományőrző és Önkéntes Műveleti Tartalékos Tagozatával közösen bemutatkozó programokat szervez a Pomáz város napja rendezvényen, melyre tisztelettel meghívjuk.

20150926_pomaz_k.jpg

2015. október 3. 10.00-14.00. Szentendre, Toborzónap

Dátum: 2015. szept. 17. cs, 02:15 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tisztelettel meghívjuk a Tartalékosok Napján a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közös rendezésében tartandó Pest-megyei „TOBORZÓNAPRA”

Célunk, hogy bemutassuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, valamint az érdeklődő civil lakosságnak a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Magyar Honvédség feladatait, bemutatók segítségével megismertessük az egyes részterületek munkáját és az alkalmazott technikai eszközöket.

TOBORZÓNAP
2015. október 3-án, szombaton 10.00–14.00 óra.
Szentendre, MH Altiszti Akadémia Sportközpont

Tervezett program
10.00 Megnyitó
10.10 Katonai közelharc és kézitusa bemutató
11.00 Biztonságpolitikai tájékoztató az Altiszti Akadémián ‣ Menekült kérdés Magyarországon és az EU-ban ‣ Jelen és jövő
‣ Előadók: Tálas Péter, biztonságpolitikai szakértő
Orbán Balázs, Migrációkutató Intézet főigazgatója
‣ Ejtőernyős bemutató
Folyamatosan látogatható helyszínek
‣ Katonai hagyományőrzők
‣ Honvédség „Toborzó iroda”
‣ Katonai bemutatók
‣ Airsoft lövészet

Plakát letöltése

20151003_toborzonap.jpgmatasz_logo.pngMATASZ tagok részére

Tisztelettel meghívom Önt, vagy képviselőjét

A Magyar Tartalékosok Napja és a
Szövetség megalakulásának
14. évfordulója alkalmából szervezett
ünnepi rendezvényére

Helye: Szentendre, Altiszti Akadémia
Koszorúzás: parancsnoki épület aula
Ünnepség: Művelődési Központ Kamara Terem

Ideje: 2015. október 03. 16.00 óra
Visszajelzési határidő: szeptember 21.
Bővebben a Tovább-ra kattintva...

XVI. MATASZ Kupa Ejtőernyős Célbaugró Verseny

Dátum: 2015. szept. 15. k, 10:35 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nem tévedés, a most tizennégy éves Magyar Tartalékosok Szövetsége valóban tizenhatodik MATASZ kupa elnyeréséért rendezte ez évben az ejtőernyősök nemzetközi célba ugró versenyét. A kupát egy kereskedelmi cég alapította, két alkalommal sikeresen rendezték ezt a versenyt, de különféle – főleg üzleti -okok miatt tovább vállalni nem tudták, és akkor a fiatalon alakult MATASZ vette át a verseny szervezésével, rendezésével járó lehetőségeket és felelősséget, így az óta folyamatosan rendezzük ezt a versenyt. Kezdetekben nagy lelkesedéssel, de kevesebb tapasztalattal folyt ez a munka, mára már sok tapasztalat gyűlt össze, de máig nélkülözhetetlen Csorba József t. hadnagy és „csapata” szorgalmas, fáradtságot nem ismerő, lelkiismeretes szakszerű munkája.A küldöttgyűlésen elhangzott és kivetített elnöki programnak megfelelően, a megújult MATASZ törekszik nemzetközi kapcsolatainak megújítására is. Ennek szellemében vettünk részt a CIOR nyári kongresszusán.

Augusztus 3–9. között tartotta szokásos nyári kongresszusát a NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR), közösen testvérszervezetével, a NATO Tartalékos Egészségügyi Tisztek Szövetségével (CIOMR). A rendezvénynek ezúttal a bulgáriai Szófia adott helyet.

A konferenciára a magyar tagszervezetet, a Magyar Tartalékosok Szövetségét (MATASZ) is meghívták, ennek megfelelően a MATASZ részéről a CIOR rendezvényein hazánkat Szalay-Bobrovniczky Kristóf t. százados, a MATASZ új elnöke, új CIOR-alelnök és dr. Ujházy László alezredes, a CIOR korábbi alelnöke, korábbi MATASZ-elnökhelyettes képviselte.Oldal:  1 2 3 ...... 58 59 60 61 62