2019 február 3-án Nagykáta – Tápiógyörgye - Jászboldogháza útvonalon 30 km tett meg a XIX. Doni Hősök Emléktúra Jász menetszázad 70 aktív-tartalékos és hagyományőrző katonája.
 
Nagykátán 9.00 kor szentmisével vette kezdetét a rendezvény. A misét követően a templom melletti II. világháborús emlékműnél köszöntőt mondott és koszorút helyezett el Kovács Imre alezredes a 2. Vattay Antal ÖTT ezred pk. helyettese és Jásdi Balázs főszervező.
 
A menetben az MH ARB Tápiószecsői Raktárbázis állományából 14 fő Bognár Tamás őrnagy-parancsnok vezetésével, a MH 2. ÖTT ezred Szolnoki zászlóalj 12 fő ÖTT katonája 1 fő ÖVT katona és további 5 fő aktív katona, 28 fő hagyományőrző és 10 fő varsói és budapesti lengyel hagyományőrző vett részt. Mindhárom településen megemlékezéseket tartottak, ahol a Nagykátai Honvédtüzérek második világháborús ágyúval díszlövésekkel tisztelegtek.
 
Ki kell emelni a tápiógyörgyei megemlékezést, ahol több száz helyi lakos vett részt a rendkívül színvonalas rendezvényen.
 
Jászboldogházán a megemlékezést követően vacsorával zárult a túra. A vacsorán Kövér Attila ÖVT őrmester a Jász menetszázad parancsnoka és Jásdi Balázs (MATASZ Hagyományőrző Tagozat vezető, főszervező) megköszönte a résztvevők teljesítményét.
 

Jásdi Balázs


 

A doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria, képek forrása:
https://honvedelem.hu/galeria/114485_a_doni_hosokre_emlekeztek_a_jaszsagban

 

A doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 01.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 02.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 03.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 04.jpg
A doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 05.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 06.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 07.jpgA doni hősökre emlékeztek a Jászságban - képgaléria / 08.jpg