A MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének vezetői pénteken a városháza Komjáthy termében ismertették a 2019. évi Doni Hősök Emléktúra veszprémi programját.
 
A tájékoztatón részt vett Némedi Lajos alpolgármester, aki a nyitó beszédében örömmel üdvözölte a tartalékos katonák kezdeményezését. Emlékeztetett arra a történelmi eseményre, amikor 76 évvel ezelőtt közel 200 ezer magyar katona halt hősi halált a Don kanyarban. Ezek a katonák parancsot teljesítettek és a hazáért áldozták fel az életüket. Nem telhet el annyi idő, hogy ne legyen kötelességünk emlékezni ezekre a katona hősökre – hangsúlyozta az alpolgármester.
 
Némedi Lajos szerint ezért a megemlékezések sorában nagyon méltó kezdeményezés az, amit a MATASZ Veszprém és Fejér Megyei tartalékos katonái és az őket támogató civilek a Doni Hősök Nemzetközi Emléktúrájával elevenítenek meg. Ezzel a nyitó rendezvénnyel Veszprém egyben csatlakozik ahhoz az országos programsorozathoz, ami az ország 10 különböző helyszínén, ebben az évben a 19. alkalommal kerül megrendezésre.

20190104_veszpremm_01.jpg