Hír: „Amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba” - honvedelem.hu
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2018. március 08. csütörtök - 08:59:27


Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe - jelentette ki a honvédelmi miniszter vasárnap reggel a Kossuth rádióban.

Dr. Simicskó István a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozta javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy „meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt”. A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést. A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a „Soros-hálózat” aktivistáinak cselekedeteiből „szisztematikus terv” rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat. Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.
A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközeit, laktanyáit tekintve is „zsugorodott”. Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak működő laktanyák. Dr. Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetően folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezővásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.


A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer - hivatásos és szerződéses - katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer - területvédelmi alapon szerveződő - katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerű létesítményekre. A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.


Dr. Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendőröknek köszönhető, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha ők nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne - jegyezte meg a miniszter. A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövőben is szükség lesz. Hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdődne, pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/108996_amig_nemzeti_kormany_van_nem_lesznek_betelepitesek_laktanyakba
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://www.matasz.com/news.php?extend.658 )