Hír: Párbajverseny az évzárón
(Kategória: MATASZ Pest megye)
Küldte: matasz.com
2019. január 01. kedd - 06:38:00


Ha már december, akkor legyen tél! És az is volt, hideggel és hóeséssel „fűszerezve”, de ez sem riasztotta el a MATASZ Pest Megyei és Budapesti szervezete tagjait a hagyományos évzáró párbaj lövészettől.
 
Az előkészületek már délelőtt megkezdődtek. A „három muskétás” – Fazekas Pisti, Bodola Boti, és Papp Laci – vállalta a gulyáshoz szükséges zöldségek és krumpli tisztítását, ami valljuk be őszintén, nem tartozik a legkedveltebb tevékenységek sorába.

Pest megyei szervezet - 2018. 11. 30. Párbajverseny az évzárónPest megyei szervezet - 2018. 11. 30. Párbajverseny az évzárónPest megyei szervezet - 2018. 11. 30. Párbajverseny az évzárónPest megyei szervezet - 2018. 11. 30. Párbajverseny az évzárónA gulyás illatát már a szomszédos Lidl áruház parkolójában is lehetett érezni, amikor megérkeztek az első vendégek. Ekkorra a versenypálya – amit Kovács Miklós barátunk irányításával rendeztünk be – is készen állt, és a sorsolást követően meg is kezdődhetett a párbajverseny. A sorsolás szeszélye folytán már az első fordulóban több olyan páros is megmérkőzött, akik joggal gondolhatták, hogy esélyesek akár a végső győzelemre is. Na, de ebben a versenyben „csak egy maradhat talpon”. Persze nem kell megijedni senkinek, nem a szó valódi értelmében folyt a párbaj, hanem bukó fémcélokra. A párban lövő versenyzők közül mindig az került ki győztesen, akinek az öt bukó célból többet sikerült ledönteni, azonos számú ledöntött cél esetén pedig a gyorsabb volt a továbbjutó. Meghívásunkat elfogadta Bozó Tibor dandártábornok úr és Szilágyi György ezredes úr is, akik szintén aktívan részt vettek a párbajversenyben. Természetesen nem unatkoztak azok sem, akik a versenyből kiestek, mert a szomszéd lőszektorban ez évben utoljára még gyakorolhattak kedvenc fegyvereikkel, csiszolva ezzel is egy kicsit lőtudásukat.

 
Fotók:

2018. 12. 30. Párbajverseny az évzárón

 
A versenyt az idei évben, szinte hibátlan teljesítménnyel Bernáth Sándor nyerte, győzelméhez ezúton is gratulálunk. Az emléklapok és a győztesnek kijáró díjak átadása után már kezdődhetett is a várva várt „gulyás parti”. A forró gulyás kanalazgatása közben, felidézhettük az év során együtt végzett munkáink során átélt kellemes pillanatokat, és emlékeket mindazokkal, akik segítették rendezvényeinket, programjainkat, amit most itt is meg szeretnénk köszönni. Nélkülük biztos, hogy nem lettünk volna ebben az évben sem eredményesek. Természetesen szóba került a jövő év is, terveink, elképzeléseink, de erről majd inkább a 2018-as évet értékelő taggyűlésünkön kell, hogy alaposabban értekezzünk. Kívánjuk, hogy a jövő évi évzáró is hasonlóan jó hangulatban, még nagyobb létszámmal és még több élmény felidézésével teljen majd el. Addig is minden tagtársunknak, segítő barátunknak és velünk szimpatizálónak, örömökben és sikerekben gazdag, egészségben teljes boldog újesztendőt kívánunk!
 

Szöveg: Bíró Sándor
Kép: Benke Tamás, Dr. Bardócz-Tódor András, Bíró Sándor
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://www.matasz.com/news.php?extend.930 )